Sjeverna Koreja jedna je od najizoliranijih i najmisterioznijih država svijeta, a malo se zna i o njihovom vođi Kimu Jong-unu koji je na čelo države došao 2011. nakon smrti svog oca Kim Jong-ila. Kada je postao vođa, porastao je interes za njegovim privatnim životom, a dugo vremena se nije znalo tko mu je supruga. No u lipnju 2012. službeno je otkriveno njezino ime - Ri Sol-ju.

Kim Jong-un sa suprugom i kćeri na vojnoj paradi
Profimedia 

Upravo mu je ona bila pratnja prije nekoliko dana na raskošnoj vojnoj paradi koja ima za cilj pohvaliti se nuklearnom moći režima. S njima je bila i djevojčica za koju se pretpostavlja da je njihova kći Ju-ae koju nemamo priliku često vidjeti u javnosti.

Kim Jong-un sa suprugom i kćeri na vojnoj paradi
Profimedia 

No pažnju je ovaj put privukla vođina žena, i to zbog neobičnog detalja oko vrata. Naime, mnogi vjeruju da je Ri Sol-ju oko vrata nosila lančić s privjeskom navodno najjačeg i najvećeg sjevernokorejskog oružja, rakete Hwasong-17. Ovaj je projektil probno lansiran prošle godine i navodno ima domet do SAD-a te je ponos Sjeverne Koreje.

Raketa Hwasong-17
Profimedia 

Nosi li ona oko vrata stvarno to što mislim da nosi’, upitao se jedan tviteraš, a drugi se našalio: ‘Nađite si ženu koja će vas podržavati kao što ona podržava Kima, pogledajte što ima oko vrata’.

Ri Sol-ju je supruga sjevernokorejskog vođe Kima Jong-una
Profimedia 

Na paradi se kasnije moglo vidjeti spomenuto balističko oružje, a Kim Jong-un i obitelj s ponosom su ga gledali. Vođa je salutirao vojsci zajedno s generalima, a njegova kći i supruga uzbuđeno su aplaudirale spektaklu.

Kim Jong-un sa suprugom i kćeri na vojnoj paradi
Profimedia 

Iako je Ri Sol-ju javnosti predstavljenja tek 2012., vjeruje se da se par vjenčao još 2009. godine. Pretpostavlja se da su prvo dijete dobili 2010. i da se radi o dječaku.

Kim Jong-un sa suprugom i kćeri na vojnoj paradi
Profimedia 

Dennis Rodman je nakon svog posjeta Sjevernoj Koreji 2013. otkrio da je par dobio i drugo dijete, kćerkicu koju su nazvali Ju-ae. Godine 2017. navodno su dobili treće dijete čiji spol još nije otkriven.