Francuski predsjednik Emmanuel Macron (45) oduvijek je privlačio pozornost medija i javnosti, najviše zbog braka s 25 godine starijom suprugom Brigitte Macron (70). 

Emmanuel i Brigitte Macron vole se unatoč razlici od 25 godina
Profimedia 

Njihova veza od samih je početaka izazivala sablažnjavanje javnosti, osobito nakon što se doznalo da je sve započelo još u školskim klupama gdje je Brigitte bila učiteljica, a Emmanuel učenik. On je tada imao 15 godina, a ona je radila kao učiteljica književnosti.

Emmanuel i Brigitte Macron vole se unatoč razlici od 25 godina
Profimedia 

Zbog Emmanuela je Brigitte ostavila svog prvog supruga Andrea-Louisa Auziera za kojeg se udala 1974., a par je dobio kćeri Tiphaine i Laurence te sina Sebastiana. Andre je predao zahtjev za razvod, koji nije baš prošao glatko, a tek je bio služben 2006. godine.

Bankar se potpuno povukao iz javnosti i nije želio imati veze s medijima. Čak je i vijest o njegovoj smrti 2019. dugo čuvana u tajnosti, do 8. listopada 2020. kad je mlađa kći Tiphanie u kolumni Paris Matcha otkrila da je 68-godišnji Andre preminuo krajem prošle godine.

'Moj otac je mrtav. Sahranila sam ga u najstrožoj privatnosti 24. prosinca. Obožavala sam ga, bio je posebno biće, nekomformist koji je svoju anonimnost cijenio više od svega. To se mora poštovati', istaknula je.

Emmanuel i Brigitte Macron vole se unatoč razlici od 25 godina
Profimedia 

Andre je pokopan na groblju Père-Lachaise u Parizu, poznatom kao vječno počivalište Jima Morrisona i Oscara Wildea. Brigitte nije komentirala njegovu smrt. Inače, bivša učiteljica književnosti nije dugo čekala nakon razvoda i udala se za Emmanuela 2007. godine. On je odlučio da neće imati djece.

Emmanuel i Brigitte Macron vole se unatoč razlici od 25 godina
Profimedia 

'To je odluka koju sam sam donio. Brigitte, moja supruga, imala je troje djece. Neki su već bili odrasli kada sam je upoznao, neki su bili manji. A onda smo si postavili to pitanje. Smatrali smo da je najvažnija stvar da ih izvedemo na pravi put i da ih volimo i sada na kraju imam sedmero unuka. Nisam imao potrebe imati biološku djecu. Ono što je jedino važno da se volimo i prihvaćamo jedni druge', ispričao je francuski predsjednik.