Policija je u novoj akciji na Murteru jutros uhitila dvoje ljudi, a kako doznaje Večernji list, uhićeni su načelnik Murtera Toni Turčinov i jedan poduzetnik. Načelnikov odvjetnik Fran Olujić potvrdio je da je uhićen Turčinov.

Upravo mu traje pretres kuće pa će ga odvesti u prostorije Uskoka u Splitu’, rekao je Olujić za 24sata.

Toni Turčinov je uhićen nakon brojnih afera
Dusko Jaramaz/PIXSELL 

Odvjetnik nije znao reći zbog čega je Turčinov uhićen. Također, nije otkrio je li s njim uhićen još itko. Prema neslužbenim informacijama sumnja se na gospodarske malverzacije povezane s trošenjem općinskog novca, piše Večernji list.

Podsjetimo, Turčinov se našao u središtu skandala nakon što su mediji otkrili da je u travnju 2019. bordel u Austriji plaćao službenom karticom općine Murter. Potrošio je 1560 eura u jednom austrijskom klubu.

Toni Turčinov je uhićen nakon brojnih afera
Dusko Jaramaz/PIXSELL 

Turčinov je tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici. Zatim je tvrdio da je, kad je shvatio što je učinio, vlastitim sredstvima platio smještaj na poslovnom putu koji je trebala podmiriti Općina i tako obeštetio račun.

No tu nije kraj njegovim skandalima. Nakon afere ‘bordel’ procurila je snimka u kojoj Turčinov dobiva nagradu 'numero uno', za osobu koja je 'okrenula najviše žena preko ljeta'.