SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić (49) bio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi Zorana Milanovića. Kad je u pitanju njegov privatni život, od 2003. je u braku sa suprugom Martinom Hajdaš Dončić, a par ima dvoje djece - kćer i sina.

Siniša Hajdaš Dončić uzeo je ženino prezime
Sanjin Strukic/Pixsell 

Hajdaš Dončić jedan je od rijetkih muškaraca u državi koji je uzeo prezime svoje žene, odnosno dodao ga je svome.

Ženu sam upoznao na FUK-u, Festivalu urbane kulture u Krapini. Ona je također bila aktivistica u civilnom sektoru’, rekao je u u rubrici '(Ne)formalno' Dnevnika Nove TV.

Siniša Hajdaš Dončić uzeo je ženino prezime
Patrik Macek/PIXSELL 

Dodao je kako mu je bilo savršeno normalno dodati ženino prezime dok je nju to oduševilo. Njihova svadba nije bila uobičajena.

Imao sam veliki tulum u dvorcu Veliki Tabor, svirali su neki DJ-evi iz Španjolske, porijeklom Romi, nije bilo ni pozivnica, bila je jedna velika zabava. Čak sam napravio zafrkanciju, prvo sam se ženio u crkvi u Varaždinu kod kapucina, jer su oni po meni lijevo krilo crkve. Običaj je da mladoženja dođe po mladu, ali pošto sam ja iz Zaboka, a ona iz Kumrovca, oni su pokupili mene. Obuko sam maminu vjenčanicu i malo sam ih šokirao’, otkrio je jednom prilikom.