Supruga ministra financijaMarka Primorca, Iskra Primorac, opet se našla u središtu skandala. Ona je na čelu Upravnog vijeća KBC-a Zagreb, a izmjenom statuta bolnice u posljednji tren omogućila je ravnatelju Anti Ćorušiću da i dalje ostane na toj funkciji, piše 24sata.

Iskra Primorac je supruga ministra financija Marka Primorca
JOSIP REGOVIC/PIXSELL 

Naime, po starom statutu više ne bi smio obnašati tu funkciju, a sve se to dogodilo uz suglasnost ministra Vilija Beroša.

Tko je Iskra Primorac?

Kontroverzna plavuša je ravnateljica REGOS-a u dva mandata od 2017. te predsjednica Upravnog vijeća KBC-a Zagreb od 2020. godine. I njezina je karijera vezana uz HDZ i Andreja Plenkovića.

Nakon što je njen suprug postao ministar financija, nije dugo trebalo da procure informacije koje su mnogima zasmetale. Naime, riječ je o aferi ‘cijepljenje izvan protokola’, kad je u Hrvatskoj tek krenulo cijepljenje protiv Covida-19 na zagrebačkom Rebru.

Marko Primorac je ministar financija
JOSIP REGOVIC/PIXSELL 

Tada je Jutarnji list pisao da su se njegova supruga Iskra i on među prvima cijepili preko reda iako su bili dovoljno mladi i zdravi zbog čega nisu spadali u primarne skupine za tadašnje skromne doze.

Inače, Primorac je nedavno spomenuo svoju ženu, kad su ga novinari pitali hoće li kupiti narodne obveznice. Tada je odgovorio da ‘mora razgovarati sa suprugom’.

Iskra Primorac je supruga ministra financija Marka Primorca
DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL 

A čini se kako su u međuvremenu obavili razgovor.

Uložit ću u obveznice sigurno, supruga je dala zeleno svjetlo’, otkrio je ministar u Dnevniku Nove TV.

Također, njihova imovinska kartica iznenadila je mnoge. Kako je pisao Jutarnji list u srpnju prošle godine, bračni par od nekretnina ima stan u Zagrebu od 60 četvornih metara vrijedan 855.000 kuna te oranicu od 1048 kvadrata u Odri vrijednu 525.000 kuna. Imaju automobil BMW 520D iz 2017. godine vrijedan 200.000 kuna te štednju od 35.000 eura, 16.000 švicarskih franaka, 600.000 kuna i 14.000 dolara.