Praunuka Josipa Broza Tita i kći redateljice Saše Broz, Sara Haas, slavi 29. rođendan. Tim povodom majka joj je posvetila objavu na Instagramu.

Sretan rođendan ljubavi najveća’, napisala je u opis njezine fotografije.

Saša Broz čestitala rođendan kćeri Sari Haas
Instagram 

Inače, Sara je scenografkinja, a ona i majka surađuju poslovno. Njihova treća zajednička suradnja je predstava ‘Slučajni susret u sex-shopu’, čija je premijera bila u veljači ove godine.

Saša Broz i Sara Haas su Titova unuka i praunuka
Screenshot/HRT 

Sarin otac je poznati glumac Ranko Zidarić, zvijezda popularne serije ‘Naša mala klinika’.

Ranko Zidarić je poznati hrvatski glumac
GRGO JELAVIĆ/PIXSELL 

Sara je odlučila očevo prezime zamijeniti prezimenom svoje pokojne prabake Herte Haas, treće supruge Josipa Broza Tita.

Sara Haas je praunuka Josipa Broza Tita
Instagram 

Prezime od prabake nisam uzela samo iz poštovanja prema njoj, nego iz poštovanja prema dvjema osobama u obitelji za koje znam da im je beskrajno drago što barem netko još nosi prezime Haas. Meni promjena prezimena nije nikakva velika promjena jer sam za sve uvijek Sara, uostalom, nije teško fulati čija sam’, ispričala je prije nekoliko godina za Jutarnji list.

Saša Broz i Sara Haas su Titova unuka i praunuka
TINO JURIC/PIXSELL 

Prošle godine je i njezina majka progovorila o toj temi.

'Prije dvije godine rekla je da se želi maknuti od tereta mog i Rankovog prezimena te da je odlučila uzeti bakino prezime Haas. Ranko i ja znamo što znači nositi teret poznatog prezimena, njegov je otac glumac Krešimir Zidarić. Podržali smo je jer smo osjetili da joj je došlo prirodno i da to ima smisla', rekla je Saša Broz za Večernji list.