Zastupnica DNS-a (Demokratski narodni savez) u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nikolina Šljivić, jedna je od najzgodnijih političarki u regiji.

Tko je Nikolina Šljivić?

Rođena je 18.10.1994. i ima 29 godina. Dolazi iz Mokrog i navodi se da je visokoobrazovana, a u parlament je ušla 2022. godine. Atraktivna plavuša redovito privlači pažnju fotografa na sjednicama, a tako je bilo i nedavno u Banjoj Luci, kad je tamošnji parlament raspravljao o nuklearnom objektu koji želi graditi Hrvatska.

Nikolina Šljivić je zastupnica DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske
DEJAN RAKITA/PIXSELL 

Nikolina je aktivna na Instagramu te ima oko 30 tisuća pratitelja s kojima redovito dijeli trenutke iz privatnog života.

Sudeći po njezinim objavama, političarka ima kćer.

Mamina ljubav’, napisala je u opis njihove zajedničke fotografije.

Nikolina Šljivić s kćeri
Instagram 

Nikolina je žestoko branila Milorada Dodika, nakon što su na sudu BiH potvrdili optužnicu protiv njega za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Dodikovi odvjetnici tvrdili su da kazneno djelo za koje je njihov klijent optužen ne postoji i naveli da je ‘Schmidt ilegalan’, ali sud je odbio žalbu, a Nikolina je rekla da je to udar na Republiku srpsku i srpski narod, piše 24sata.

Smatram da je podizanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske sraman čin pravosuđa BiH. To je još jedan u nizu dosadašnjih udara na Republiku Srpsku i njene inestitucije. Udar na instituciju Predsjednika je udar na Republiku Srpsku i srpski narod koji ga je ogromnom većinom izabrao za svoga predsjednika’, rekla je.