Saborski zastupnik Mosta, Marin Miletić, na Facebooku se raspisao o tome što ljude čini sretnim.

Intezivno posljednje tri godine razmišljam što je to što me potpuno ispunjava i čini sretnim? Naravno da nam je obitelj svetinja i da su nam naši najmiliji smisao. Ali, razmišljao sam što trebam ja u sebi izgraditi da bih imao potpuni mir. Nisam baš blizu konačnog dosega, ali želim s vama podijeliti misao povezana s onom Pavlovom kada kaže da zna obilovati, ali zna i oskudijevati. Lagao bih vas kada bih rekao da ne volim raditi na svom laptopu ili ajfonu, da ne uživam dok treniram, igram košarku, dok ne radim nešto smisleno u politici i oni trenutci kada vidite da ste nešto napravili. Ali, ne govorim vam sada o tome. Nego o stanju budnosti’, započeo je objavu.

Koliko dugo nas čine sretnim sve te situacije? Koliko dugo smo sretni s novim laptopom dok ne poželimo ipak noviji i bolji? Koliko dugo smo sretni s mobitelom dok isto ne poželimo drugi? Koja je to stvar koja bi nas mogla toliko opčiniti da ju vječno ljubimo? Novi stan koji za par godina bi ipak htjeli zamijeniti većim i prostranijim? Automobil? Motor? Ne postoji takva stvar. I zato mislim da je sretan samo - slobodan čovjek. Kada se izgradiš u toj dimenziji da tvoja sreća ne ovisi o onome što te okružuje, gdje se nalaziš, čime se trenutno baviš, ako me shvaćate. Da usred ovog kaosa koji nas okružuje ti možeš ući u stanje svijesti i osjećati da je sve - dobro. Da, da, sada je već sve dobro. Samo spavate pa to ne vidite. Sada je sve dobro iako to ne osjećate ovdje gdje jeste. Fokus vam je usmjeren na pogrešne stvari’, napisao je u nastavku, a potom zaključio:

Marin Miletić je saborski zastupnik
Facebook 

Bog vas ljubi, otkupio vas je i čeka vas. Ovo sve prolazi. Vječno je tamo iza ugla. Ali, put prema toj dimenziji ne treba proći u plaču i da život prolazite u ekipi paćenika. Ljudsko postojanje, unatoč i usprkos, je ustvari baš čudesno. A kada uđemo u svoju slobodu i počnemo ju živjeti ovaj svijet će vam poprimiti drugačije boje. Život je dar, predivni dar. I vrijedi živjeti njegovu ljepotu. Pokušajte pa javite’.

Marin Miletić je saborski zastupnik
Instagram 

Miletić je inače poznat po tome da na društvenim mrežama komentira aktualnosti i dijeli svoje stavove o određenim temama. Što se tiče njegovog ljubavnog života, političar je već neko vrijeme u vezi s glumicom Kristinom Krepelom.