Pokojna princeza Diana u trenutku smrti bila je u vezi s egipatskim milijunašem Dodijem Fayedom, a oboje su poginuli u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godine. No mnogi ne znaju da je njihova romansa povrijedila Dodijevu bivšu zaručnicuKelly Fisher. Naime, Kelly je bila američka manekenka koju je Dodi čak i zaručio te ju je upoznao s ocem, a iako ona nije bila prvi izbor snahe bogatog Mohameda Al-Fayeda, navodno ju je Dodi volio svim srcem.

Kelly Fisher je bivša zaručnica Dodija Fayeda
Steve Maisey / Avalon / Profimedia 

Fisher je dolazila iz bogate, ugledne obitelji, a na njezinu ljubav s Fayedom podsjetila nas je peta sezona serije 'Kruna'. Tako smo u jednoj od epizoda mogli vidjeti tijek romanse Dodija i Kelly, koja je djelovala kao ljubav života, da bi na kraju manekenka ostala slomljenog srca. Kelly se šokirala kada je 1997. čula da je Dodi u vezi s princezom Dianom, jer je sve vrijeme vjerovala da će nju oženiti. Zaprosio ju je, kupio im raskošnu kuću u Kaliforniji i tek što nisu stali pred oltar, ostavio ju je zbog princeze koja mu je zavrtjela glavom.

Princeza Diana i Dodi Al-Fayed poginuli su u prometnoj nesreći 1997.
ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Dodi i Diana upoznali su se 1986., no tek su se na nagovor Dodijevog oca zbližili na njihovoj luksuznoj jahti krstareći jugom Francuske u ljeto 1997. godine. Tad je počela njihova afera, tako da je zapravo Diana jedno vrijeme bila 'druga žena', odnosno Dodijeva ljubavnica dok on još vijesti nije rekao Kelly.

Neki izvori tvrde da je Fayed jedno vrijeme viđao obje žene te da ih je obje vodio na putovanja i skupe večere. Kad je saznala za aferu iz medija, Kelly je podigla tužbu protiv Dodija i tražila bogatu isplatu. Također, navodno je zatražila službeni sastanak s Dianom te je čak išla toliko daleko da je tvrdila kako ima riječi upozorenja za princezu, jer bi i nju Dodi mogao lako prevariti kao što je nju prevario.

Kelly Fisher je bivša zaručnica Dodija Fayeda
KIM KULISH / AFP / Profimedia 

Fayed je Kelly kao zaručnički prsten poklonio 233.000 dolara vrijedan safir, koji neobično podsjeća na onaj princeze Diane kad se udavala za princa Charlesa. Kelly je rekla kako ju je Dodi natjerao da se odrekne svojih modeling angažmana te da je zbog toga izgubila mnoge poslovne prilike i novac. No, od tužbe je ipak odustala kad je saznala šokantnu vijest da je njezin bivši zaručnik poginuo u pariškom tunelu u automobilu s Dianom.

Iz poštovanja prema tragediji i ogromnom gubitku koji je obitelj Fayed pretrpjela, ovlastila me kao svoju odvjetnicu da odbacim njezinu tužbu protiv gospodina Fayeda. Iako ima zakonsko pravo pokrenuti tužbu nakon njegove smrti , dobrovoljno je odlučila ne iskoristiti to pravo’, rekla je njezina odvjetnica Gloria Allred 1. rujna 1997. godine.

Kelly Fisher je bivša zaručnica Dodija Fayeda
KIM KULISH / AFP / Profimedia 

Gdje je danas Kelly Fisher?

Bivša manekenka u međuvremenu se udala, a njezin suprug je ruski pilot Mikhail Movshina. Par je 2011. dobio kćer Alexandru, a obitelj danas živi u Aikenu u Južnoj Karolini.