Uz gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića, kao najizgledniji kandidat koji bi želio naslijediti Peđu Grbina na čelu stranke spominje se gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević.Kako su neki SDP-ovci rekli za Jutarnji list, Krstičević je definitivnu odluku o kandidaturi za šefa SDP-a donio u trenutku kada je osvojio saborski mandat. Sam Krstičević o tome nije želio razgovarati.

Mišo Krstičević izabran je za gradonačelnika Ploča na izborima 2017., a drugi mandat osvaja u prvom krugu izbora 2021. na kojima je osvojio 60,61 posto glasova.

Tko je Mišo Krstičević?

Ovaj SDP-ovac doktor je medicine sa završenim Medicinskim fakultetom u Splitu. Zaposlen je u KBC-u Split na mjestu specijalizanta ortopedije i traumatologije. Dobitnik je dekanove nagrade Medicinskog fakulteta u Splitu 2011. godine, piše na službenim stranicama Grada Ploča.

Krstičević potječe iz ugledne obitelji, Pločanima poznate ponajprije kroz sportsku prizmu. Naime, njegov otac je Mišo Krstičević stariji, legendarni igrač i kasnije trener Hajduka. Markatni gradonačelnik Ploča sugrađanima je poznatiji kao mladi sportaš i kirurg, nego političar jer je godinama igrao za NK Jadran.

'Za politički me angažman isključivo motivirala ta podijeljenost društva na podobne i podređene. Od početka sam zazirao od elitizma i nepotizma koje vodi društvo kroz proces negativne selekcije, a za rezultat imamo da na ključnim mjestima koja su važna za funkcioniranje društva, sjede ljudi koji su sposobnošću i moralom nedorasli svojoj funkciji. U trenutcima nakon zadnjih izbora, kada je oporba u gradu ostala bez lidera, u meni se pojavila obveza, tj. poziv da se aktivnije uključim u politiku', poručio je.

Za svoj rad na mjestu gradonačelnika Ploča odrekao se bilo kakve naknade. Ujutro radi kao kirurg, a poslijepodne volontira kao gradonačelnik Ploča. O njegovom ljubavnom životu ne zna se ništa. No poznato je da ima zanimljivu tetovažu. Na desnoj nadlaktici tetovirao je Ernesta Che Guevaru, a njegovu tetovažu možete pogledati OVDJE.

Sama tetovaža nastala je prije 10-ak godina, kad je Krstičević krenuo na specijalizaciju. Odluku što i kako iscrtati na svom tijelu vagao je dugo prije toga.

'Tetovažu Chea uočio sam kod dosta poznatih sportaša, poput Maradone, Tysona i Verona. Dugo vremena sam bio siguran da je upravo to nešto što želim, znači odluka nije došla iznenada. U procesu planiranja izvedbe ideje krucijalnu preporuku mi je dala kolegica Tanja iz bolnice preporučivši mi izvrsnog tattoo majstora za portrete. Prezadovoljan sam izvedenim', rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Facebook Mišo Krstičević