Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova 25 godina starija suprugaBrigitte Macron danas su jedan od najkontroverznijih parova. Njihova veza od samih je početaka izazivala sablažnjavanje javnosti, osobito nakon što se doznalo da je sve započelo još u školskim klupama gdje je Brigitte bila učiteljica, a Emmanuel učenik. On je tada imao 15 godina, a ona je radila kao učiteljica književnosti.

Emmanuel i Brigitte Macron vole se unatoč razlici od 25 godina
Laine Nathan/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Zbog Emmanuela je Brigitte ostavila svog prvog suprugaAndréa-Louisa Auzièrea za kojeg se udala 1974., a par je dobio kćeri Tiphaine i Laurence te sina Sebastiana. Tiphaine Auzière sad je prvi put progovorila o skandaloznoj aferi svoje majke. U intervjuu za Paris Match priznala je da je i dalje povrijeđena ‘zabranjenom vezom‘ tada udane učiteljice i njezinog učenika tinejdžera, piše Daily Mail.

Brigitte Macron s kćeri Tiphaine Auzière
Szwarc Henri/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Ona je imala samo 10 godina kad je saznala da se njezina majka, koja je radila kao profesorica, viđa s učenikom koji je 25 godina mlađi od nje.

Naučila sam tada puno o ljudskoj prirodi. Znam da se u ovim trenucima moramo fokusirati na bitno i ići naprijed, ne obazirući se na kritike. A bilo je svega, napada, ogovaranja, osuda... Još tada nije bilo ovog doba društvenih mreža, ali živjeli smo u malom provincijskom mjestu, sve se znalo. Unatoč tome, stajali smo uzdignutih glava. Ja sam žena otvorena uma, želim ići naprijed i stekla sam veliku toleranciju’, rekla je Tiphaine koja danas ima 40 godina.

Brigitte Macron s kćeri Tiphaine Auzière
Blondet Eliot/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Posebno ju je uznemiravalo to što je njezin poniženi otac, André-Louis Auzière, bio prisiljen napustiti obiteljski dom 1994., iako se razveo od Brigitte tek 2006., što je omogućilo Macronu da je oženi godinu dana kasnije.

Razdvajanje obitelji može biti i tuga i prilika. Rekompozicija se može pokazati obogaćivanjem. Imam voljenog oca i očuha’, rekla je Tiphaine i dodala da je uvijek govorila o svom ocu u sadašnjem vremenu, iako je umro 2019. u dobi od 68 godina.