Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oduševila je pratitelje na Facebooku nakon što je objavila fotografiju iz djetinjstva. Tada je proslavila prvi rođendan i pozirala je s roditeljima.

Ovo je bilo 6. 3. 1980. Od tada je prošlo nešto godina, iskustva, poraza, ali i puno pobjeda’, stavila je u opis objave.


Inače, ova gradonačelnica završila je Ekonomski fakultet u Splitu, bila je financijska direktorica u lokalnom autoprijevozniku i komunalnom poduzeću. Članica je SDP-a i s tom je strankom pobijedila na izborima, piše Index.

Ivana Marković je gradonačelnica Supetra
Facebook 

Našla se u fokusu javnosti 2019. nakon incidenta na Supetru. Naime, tada je napadnuta grupa sezonskih radnika. Dok su prolazili kraj prostorija Torcide Brač, neki huligani čuli su dvojicu kako govore, zaletjeli su se, vikali ‘Di je Srbin?!’ i počeli ih udarati. Na kraju je ozlijeđeno petero mladih sezonaca.

Ivana Marković je gradonačelnica Supetra
Facebook 

Ivana Marković je nakon toga odlučila povući odluku o donaciji Torcida kupu i uskratiti korištenje gradskih terena za održavanje tog turnira. Gradonačelnica Supetra tako se suprotstavila navijačima, u slobodno vrijeme nasilnicima, koji su u njezinom mjestu pretukli sezonske radnike.