SANKCIONIRAO SVOG SINA ZBOG VANDALIZMA: Bivši ministar je više puta zbog obitelji bio u fokusu javnosti

Nekadašnji ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je ranije bio u fokusu javnosti zbog svoje obitelji.

SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL

Dražen Bošnjaković nekoć je obnašao funkciju ministra pravosuđa. Rođen je 1961. u Vukovaru te je djetinjstvo proveo s bakom i djedom u Iloku jer su mu roditelji privremeno radili u Njemačkoj. Završio je Pravni fakultet u Zagrebu, a ondje je upoznao i suprugu Lidiju s kojom je dobio sina i dvije kćeri. Žive u Ivanić-Gradu i za njega kažu da je tih, obiteljski čovjek.

Patrik Macek/PIXSELL 

O Lidiji su domaći mediji pisali 2011. jer je kao sutkinja i predsjednica Općinskog suda u Ivanić-Gradu odbila napredovati na mjesto sutkinje Visokoga prekršajnog suda. Bila je svjesna da će doći do sukoba interesa s obzirom na to da je njezin suprug bio ministar pravosuđa. Naišla je na brojne pohvale jer su slučajevi nepotizma česti u političkom svijetu.

Bošnjakovića poštuju oporba i kolege u pravničkim krugovima, no kada je bio ministar, govorili su da ne može sam promijeniti pravosudni sustav.

SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL 

Svojedobno je bio u fokusu javnosti jer je sankcionirao tada 18-godišnjeg sina Dina koji je priveden u policiju i protiv kojega je podnesena prekršajna prijava. Naime, on je bio ljut što neki građani Ivanić-Grada prozivaju njegovog oca da dovodi županijsko 'smetlište' u Tarno i s trojicom prijatelja je bacio komad drveta u prozor tadašnjeg gradonačelnika Borisa Kovačića.

'Moj sin je nepravilno postupio. Punoljetan je i podvrgnut će se svakoj kazni koja mu se odredi, a i ja sam mu kao roditelj odredio sankcije', poručio je Bošnjaković.