Miletić stao u obranu Vatrenih: 'Ne zaslužuje nitko od tih sportaša i Dalića pljuvačinu. Pogotovo ne od likova koji...'

Političar je poznat po tome da na društvenim mrežama komentira aktualnosti, a sad je stao u obranu Vatrenih.

Luka Batelic/PIXSELL

Političar Marin Miletić na Facebooku je stao u obranu Vatrenih i izbornika Zlatka Dalića.

Mali je korak od euforije do lomače, Kapetane diži glavu i idemo jako po pobjedu. Zanimljiv smo mi narod. Mentalno je komunizam ostavio duboki trag i trebat će nam još dosta vremena izaći iz okvira očekivanja da netko drugi (država) treba pojedincu omogućiti životnu realizaciju i uspjeh. Mi Hrvati smo hrabar narod i to smo nebrojeno puta dokazali. Kako u Domovinskom ratu, tako i tijekom plandemije kada smo gotovo jedini u Europi se okupljali po trgovima, prkosili u Saboru moćnicima i centrima moći. Sportski smo iznimno talentirani i imamo mnoštvo uspjeha na sportskim borilištima. Ipak, posebno smo laki na osudi, upiranjem prstom u druge. Tako i po najtrofejnijem treneru "najvažnije sporedne stvari na svijetu" nogometne reprezentacije Hrvatske’, napisao je.

Spužvom zaborava bi neki tako prebrisali sve uspjehe, sve medalje, sva slavlja, sve radosti i brzopotezno na lomaču kritika ugasili i Dalića i njegove momke. Pretežito oni kojima je najveći sportski uspjeh pobjeda u graničaru u petom osnovne, a svjetski uspjeh mu je oduzet u velikoj nepravdi jer ga trener nije volio. I zato bih baš volio da pobijedimo Talijane, da nam se drugo posloži i da odemo opet najviše - po medalju. Da jedna posebna generacija okruni svoj vrhunski nogomet na ovom Europskom. I da pate svi kojima Hrvatska smeta ili samo grintavci po habitusu kojima ništa ne valja, oni naši mrgudi iz štrumfova’, dodao je.

Facebook 

Velike stvari je napravila naša reprezentacija i ne zaslužuje nitko od tih sportaša i Dalića pljuvačinu. Pogotovo ne od likova koji ne mogu pretrčati stotinu metara, a da se ne uspušu. Bit će sve dobro. Hrvatska, ljubavi naša’, zaključio je.