POLITIČAR O TODORIĆU: 'Dvorac je sve što ima? Ma jadan čovjek, sirotinja uboga. Suze mi cure od suosjećanja'

Krešo Beljak oglasio se nakon izjave Ivice Todorića da je dvorac jedino što ima.

Patrik Macek/PIXSELL

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić danas je održao konferenciju za medije u Novinarskom domu povodom pada DORH-ove optužnice u slučaju Agrokor. U jednom trenutku je rekao da je dvorac jedino što ima.

Sanjin Strukic/Pixsell 

Mene prozivaju za moj dvorac. To je jedino što sad imam, nemam ni vikendice ni novca, ništa. Tu su četiri obitelji. Vujnovac kad se probudi zaradi dvije takve kuće, svaki dan. Ja sam svu svoju imovinu ostavio u Agrokoru i s tim sam mu dizao kapital, vrijednosti i investicije, vodio sam je u zvijezde’, poručio je.

SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL 

Nakon ove njegove izjave oglasio se saborski zastupnik i predsjednik HSS-a, Krešo Beljak.

SUZE MI CURE OD SUOSJEĆANJA... Samo dvorac? Ma jadan čovjek, sirotinja uboga. Nego, kako to da još uvijek taj dvorac ima struju, vodu, plin.. kako to da ga nisu isključili, jer režije za tu "straćaru" ne mogu biti baš male, po kvadraturi bih rekao bar 10.000 eura mjesečno. Na stranu što su ga HDZ-ovci pokrali, na stranu što će na kraju dobiti sud i što će svi stanovnici Hrvatske morati platiti milijarde eura i na stranu što najvjerojatnije za to nitko od HDZ-ovaca neće odgovarati’, napisao je i dodao:


Ali tko je Todoriću zapravo omogućio da od cvjećara postane najbogatiji hrvatski tajkun? Isti taj HDZ, ista Tuđmanova politika 200 tajkuna, kojima je početkom devedesetih omogućio da legalno pokradu, pardon privatiziraju ono što se 50 godina krvavo stvaralo. Dvorac je sve što ima? Siguran sam da bi najmanje 95% stanovnika naše domovine sutra mijenjalo svoju imovinu i ušteđevinu s njim. I ja među njima. Sutra ako hoće!’.