Ovo je mlađa kći Vladimira Putina: Udala se za sina očevog prijatelja, imali su bizarno vjenčanje

U nastavku otkrivamo tko je mlađa kći ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Not supplied / WillWest News / Profimedia

Mnogi ne znaju tko su kćeriVladimira Putina (71) niti kako izgledaju. No BBC je 2022. složio njihov portret na temelju dokumenata, medijskih izvješća i povremenih javnih priznanja. Ruski predsjednik dobio ih je u braku s bivšom suprugom Lyudmilom, a one su Maria Vorontsova i Katerina Tikhonova.

Alexander KAZAKOV / AFP / Profimedia 

Tko je Putinova mlađa kći?

Mlađa kći Katerina Tikhonova rođena je 1986. i ima 37 godina. Za razliku od svoje starije sestre Marije, Katerina je bila više prisutna u javnosti i to ne samo zbog bavljenja rock 'n' roll plesom. Ona i njezin partner zauzeli su peto mjesto na međunarodnom natjecanju 2013. godine.

Nevar inc. / east2west news / WillWest News / Profimedia 

Iste godine udala se za Kirilla Shamalova, sina dugogodišnjeg prijatelja svog oca. Vjenčali su se u ekskluzivnom skijalištu blizu Sankt Peterburga. Zaposlenici angažirani na organizaciji vjenčanja ispričali su da je par stigao na sanjkama koje su vukla tri bijela psa.

east2west news / WillWest News / Profimedia 

Također, Katerina je aktivna u akademskoj i poslovnoj zajednici. Nakratko se pojavila na ruskoj državnoj televiziji 2018. kako bi govorila o neurotehnologiji, a i na poslovnom forumu 2021. godine. Njezina povezanost s predsjednikom Putinom tad se nije spominjala.

Andrei Rublev's Museum / WillWest News / Profimedia 

No navodno nijedna od kćeri ne provodi mnogo vremena s Putinom. Jedna od njih podarila mu je unuke, no ne zna se koja niti koliko ih je. Ruski predsjednik spomenuo ih je u medijima 2017. godine.

Što se tiče mojih unuka, jedan je već u vrtiću. Molim vas da shvatite, ne želim da odrastaju kao neki prinčevi iz kraljevske obitelji. Želim da odrastu kao normalni ljudi’, rekao je tad Putin.