SANDRA BENČIĆ ZA INSIDER O SINOVIMA: 'Nisam onaj roditelj koji je nabrijan na pet nula, bitno mi je da...'

Političarka Sandra Benčić je na humanitarni šahovski turnir povela dvojicu sinova.

Robert Gašpert

Humanitarni šahovski turnir poznatih osoba jučer je u zagrebačkoj konobi okupio brojne domaće celebritije iz svijeta politike, sporta, estrade i medija. Na event je stigla i saborska zastupnica stranke Možemo!, Sandra Benčić, koja nije igrala šah, ali su zato zaigrali njezini sinovi koje je povela.

'Ja sam ovdje zbog svoje dvoje djece koji igraju šah, posebno stariji sin Grga koji igra i u šahovskom klubu. Ja nažalost ne igram, nije me nitko naučio u mladosti, a sad sam, pretpostavljam, prestara za to. Mada me djeca tjeraju da naučim, možda će i uspjeti. Mislim da bi šah trebalo više promovirati u školama i generalno među mladima', rekla nam je.

Robert Gašpert 

Njezin stariji sin Grga ide u drugi razred osnovne škole, dok mlađi sin Jura ide u prvi razred.

'Ponekad slušaju, ponekad ne, kao i sva djeca. Ali generalno moram reći da sam zbilja sretna jer nisu toliko na ekranima, igricama i to. Vole društvene igre, vole kartaške igre, šah, nogomet, puno su vani. Živimo u kvartu gdje klinci 'kupe' jedni druge po kućama i igraju se kao nekad vani. Tako da zasad sam sretna', ispričala je.

U školi su, kaže, odlični.

'Ja ih ne gnjavim, nisam onaj roditelj koji je nabrijan na 'pet nula', oni su tek prvi i drugi razred. Bitno mi je da vidim da se trude. Ako se trude i ako cijene znanje to mi je jedino važno, a ocjene kako god', poručila je.

Robert Gašpert 

Inače, ova političarka je nedavno u intervjuu za Story otkrila kako je izgledalo njezino upoznavanje sa suprugom Miroslavom Petrovićem koji je također dio platforme Možemo!.

'Naše upoznavanje je smiješna priča koje se rado sjetimo. Naime, kada me vidio prvi put u životu, izgledala sam kao izvanzemaljac jer sam bila kod frizerke s folijama na glavi za pramenove. Nije neki prizor, ali eto, bilo mu je simpatično. On je došao s našom zajedničkom prijateljicom s kojom je pripremao projekte za EU fondove da im nešto pomognem, a jedino slobodno vrijeme koje sam imala bilo je tih 45 minuta dok sam bila kod frizerke s bojom na glavi. Uglavnom, nakon tog susreta vidio me i u boljim izdanjima. No koliko god me impresionirao na tom prvom susretu, zbog mladolikog izgleda mislila sam da je klinac u ranim dvadesetima. Tek kad sam doznala da nije, da smo gotovo generacija, otpustila sam kočnice i vrlo smo brzo shvatili da je to – to', otkrila je.