Mnogi misle da je on pravi otac princa Harryja: Ovako danas izgleda bivši ljubavnik princeze Diane

Od svih njezinih ljubavnika najviše se pričalo o jednom - zgodnom časniku Jamesu Hewittu.

LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Pokojnu princezuDianu povezivali su s brojnim muškarcima, a neke afere je i priznala. Međutim, od svih njezinih ljubavnika najviše se pričalo o jednom - zgodnom časniku kojem princ Harry neodoljivo sliči. Riječ je o časniku kraljevske konjice Jamesu Hewittu s kojim je Diana imala ljubavnu vezu devedesetih, a kad se za to saznalo počelo se naveliko šuškati da je James pravi otac princa Harryja.

Profimedia 

Povod za to bila je navodna fizička sličnost Hewitta i princa Harryja, a i činjenica da Harry fizički baš ne nalikuje na kralja Charlesa. No, potrebno je naglasiti da Harry prilično nalikuje svom ujaku, Dianinom bratu Charlesu Spenceru, a i sama Diana mu je tepala da je 'mali Spencer'. Također, društvenim mrežama se dijelila i jedna fotografija Charlesova oca, princa Phillipa na kojoj je vidljivo koliko mu Harry sliči.

Profimedia 

Hewittova afera s Dianom počela je kad su od njega zatražili da princezu poduči jahanju. Nekoliko mjeseci kasnije detalji njihove veze procurili su u medije, a 1994. je o njima objavljena i knjiga pod nazivom 'Princess in Love' (Zaljubljena princeza). Hewitt je, nakon što je napustio vojsku, priznao da je veza s Dianom trajala od 1986. do 1991. godine.

'Bilo se lako zaljubiti u nju, mislim da mi se to može oprostiti', rekao je.

MEGA / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA 

Također, otkrio je da je razmišljao o samoubojstvu kad su prekinuli i da je krenuo na trajekt kako bi otputovao u Francusku, no da mu je planove pomrsila njegova majka koja je inzistirala da otputuje s njim. Nije mogao izbjeći ni pitanja o očinstvu, no odlučno je odgovorio da u tome nema istine jer je njihova afera počela tek nakon Harryjeva rođenja.

SplashNews.com / Splash / Profimedia 

'Navodno je njegova crvena kosa slična mojoj pa ljudi govore da sličimo jedan drugome. Nikad nisam poticao takve glasine. Iako sam dugo vremena bio s Dianom, moram ovo reći jednom za zauvijek: ja nisam Harryjev otac. Kad smo se Diana i ja upoznali, on je već bio beba', ispričao je.

Profimedia 

Nakon Dianine smrti, Hewitt je pokušao prodati kolekciju njezinih osobnih pisama za 10 milijuna funti, što su brojni članovi kraljevske obitelji osudili i nazvali 'izdajom povjerenja'. 2004. uhićen je zbog posjedovanja kokaina, no pušten je s opomenom.

Spartacus / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

13 godina kasnije navodno je doživio i srčani i moždani udar te se borio za život. Iz bolnice su ga pustili mjesec dana kasnije te se navodno uspješno oporavio. James Hewitt danas ima 66 godina, a britanski mediji pišu da trenutačno radi kao vrtlar i živi s majkom.