JOSIPA RIMAC PROMIJENILA IMIDŽ I PROGOVORILA O PRIJETNJAMA: 'To nije niti malo ugodno niti se osjećate sigurno'

Josipa Rimac dala je prvi intervju nakon dvije i pol godine kad je puštena iz istražnog zatvora u Remetincu.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Bivša gradonačelnika Knina, Josipa Rimac, posljednjih je tjedana ponovno bila u središtu pozornosti nakon što su procurile poruke koje je izmjenjivala s kolegicom i prijateljicom Gabrijelom Žalac. ‘Kninska kraljica’, kako su je mediji od milja nazivali, dala je prvi intervju nakon dvije i pol godine kad je puštena iz istražnog zatvora u Remetincu. Gostovala je u RTL-u Danas, a pažnju je privukla promjenom imidža s obzirom na to da ima nešto drukčiju frizuru i šminku nego prije.

Screenshot/RTL 

Kaže da je dobivala prijetnje i zastrašivanja.

Ne jednom, već više puta. I ne samo ja nego i članovi moje obitelji. Znate, kada u kasliću dobijete sadržaj svog telefona i komunikacije s određenim osobama s kojima ste ili u nekakvom prijateljskom ili poslovnom odnosu ili su vam članovi obitelji, pa se nađe u kaslićima vaših prijatelja, vaših članova obitelji, to nije niti malo ugodno niti se osjećate sigurno',rekla je.

Story 

Ne zna od koga je dobivala te prijetnje.

'Pa, ja bi volila kad bih znala, onda o tome danas ovdje možda ne bih govorila. Ja sam nadležnim institucijama prijavila, sve te prijave, odnosno sve to što su pronašli članovi moje obitelji i moji prijatelji u kaslićima. Komentirali smo više puta, bilo je s prepaid telefona poslanih po 200 poruka, uslikanog sadržaja, upravo iz izdvojenog sadržaja', otkrila je.

GORAN STANZL/PIXSELL 

Sve i dalje zanima tko je ‘AP’ u njezinim porukama sa Žalac, odnosno radi li se o premijeru Andreju Plenkoviću.

‘Pa, u mojoj komunikaciji i u sadržaju ovog predmeta imate jako puno inicijala. Imate jako puno nadimaka. Imate, znači, inicijale AP, no to je već zadiranje u sadržaj predmeta, o čemu ne mogu govoriti. Ako to sutra bude dio spisa koji će se naći u sudskom postupku, tada ću o tome govoriti’, ispričala je Rimac.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL 

Na pitanje kad se zadnji put čula s premijerom odgovorila je: ‘Mislim da je to bilo dosta davno’.

Evo što kaže ima li u njoj još političkog žara.

Nikad ne recimo nikad’, poručila je.

Robert Anić/PIXSELL 

Novinarku je zanimalo znači li to da najavljuje ulazak u politiku.

Nećemo o tome, prerano je. Imamo jedan dugi, dugi postupak u kojem prije svega trebam obraniti svoju presumpciju nedužnosti, a kad završimo to, bit će još uvijek vremena i za možda političke aktivnosti, moj rodni list još uvijek nije žut’, zaključila je Rimac.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL 

Podsjetimo, Rimac je bila uhićena zbog sumnje za mito i korupciju u predmetu vjetroelektrane te je u Remetincu 'odležala' puna četiri mjeseca.