ŠEKS JE PRIJE 18 GODINA DOŽIVIO NAJVEĆU TRAGEDIJU: Okolnosti smrti njegovog sina i danas su misterij

Domagoj Šeks je u veljači 2005. pronađen mrtav u indijskoj pokrajini Goi.

Davorin Visnjic/PIXSELL

Bivši predsjednik Hrvatskog sabora, Vladimir Šeks, prije 18 godina doživio je najveću tragediju. Naime, kraljem veljače 2005. preminuo je njegov sin Domagoj Šeks. Pronađen je mrtav u indijskoj pokrajini Goi. Imao je samo 25 godina. Iako su indijske vlasti tvrdile da se radi o nesretnom slučaju, Večernji list je te godine izvijestio da je pokojni mladić ubijen.

Davorin Visnjic/PIXSELL 

Vladimir Šeks je 2006. prilikom gostovanja u HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' rekao kako 'postoje snažni dokazi da je Domagoj ubijen, ustvrdivši da su indijska policija, Interpol i druge policije koje su sudjelovale u istrazi odustale od teze o nesretnom slučaju'.

Indijska policija je njegovo tijelo pronašla 26. veljače 2005. na obali pokraj mjesta Nerula. Detalji njegove smrti do danas nisu razjašnjeni. Domagoj je 2005. s prijateljima otputovao u poznato ljetovalište Goa jer je bio veliki ljubitelj trance glazbe. Mjesto na zapadnoj obali Indije je poznato po trance festivalima i pješčanim plažama, a Domagoj, koji je radio kao DJ, ondje je odradio nekoliko nastupa.

STORY ARHIVA 

Jedne večeri je otišao na jedan od brojnih partya, a prijatelji ga nakon toga više nisu vidjeli. Nekoliko dana nakon nestanka slučaj su prijavili policiji koja je ubrzo shvatila da se radi o osobi, nepoznatog identiteta, čije je tijelo pronađeno u moru. Prijatelji su ga identificirali po odjeći i naušnici.

Obdukcija, objavljena godinu dana poslije smrti, otkrila je da u Domagojevom tijelu nije bilo tragova droge, alkohola ili otrovnih supstanci, a indijska policija naglasila je da traga za potencijalnim počiniteljem ubojstva. Njegovi prijatelji i obducent nisu vjerovali da se Domagoj utopio.

Davorin Visnjic/PIXSELL 

Obdukciju sam obavio 28. veljače i utvrdio da su zbog kanaveralnog spazma natikače ostale na stopalima. To se događa isključivo pri iznenadnoj smrti, što otklanja mogućnost da je mladić ušao u ocean kako bi se osvježio. Tada bi, naime, papuče ispale zbog jake morske struje’, izjavio je dr. Silvano Sapeco, pišu 24sata.

Prema policijskom zapisniku s obdukcije na tijelu Domagoja Šeksa nije bilo vanjskih ozljeda i tragova krvarenja. U njegovim je plućima bila veća količina vode pa se pretpostavljalo da je plutao približno dva dana. Pokopan je na osječkom Gradskom groblju 10. ožujka 2005. godine.