Bivši predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks,nije imao lak život te se suočio s brojnim tragedijama i gubicima. Dvaput se ženio: prvi mu je brak završio razvodom, a drugi smrću supruge. S prvom suprugom, Marijom Šeks, bio je u braku 34 godine, a zajedno su dobili kćer Zrinku i sina Domagoja. Druga supruga Anica Ressler s njim je ostala do svoje smrti.

Vladimir Šeks i Anica Ressler bili su u braku
STORY ARHIVA 

Šeks je prije 19 godina doživio najveću tragediju. Krajem veljače 2005. preminuo je njegov sin Domagoj Šeks. Pronađen je mrtav u indijskoj pokrajini Goi. Imao je samo 25 godina. Iako su indijske vlasti tvrdile da se radi o nesretnom slučaju, Večernji list je te godine izvijestio da je pokojni mladić ubijen.

Vladimir Šeks je 2006. prilikom gostovanja u HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' rekao kako 'postoje snažni dokazi da je Domagoj ubijen, ustvrdivši da su indijska policija, Interpol i druge policije koje su sudjelovale u istrazi odustale od teze o nesretnom slučaju'.

Vladimir Šeks jedan je od najpoznatijih hrvatskih političara
Filip Brala/PIXSELL 

Indijska policija je njegovo tijelo pronašla 26. veljače 2005. na obali pokraj mjesta Nerula. Detalji njegove smrti do danas nisu razjašnjeni. Domagoj je 2005. s prijateljima otputovao u poznato ljetovalište Goa jer je bio veliki ljubitelj trance glazbe. Mjesto na zapadnoj obali Indije je poznato po trance festivalima i pješčanim plažama, a Domagoj, koji je radio kao DJ, ondje je odradio nekoliko nastupa.

Jedne večeri je otišao na jedan od brojnih partya, a prijatelji ga nakon toga više nisu vidjeli. Nekoliko dana nakon nestanka slučaj su prijavili policiji koja je ubrzo shvatila da se radi o osobi, nepoznatog identiteta, čije je tijelo pronađeno u moru. Prijatelji su ga identificirali po odjeći i naušnici.

Domagoj Šeks preminuo je 2005. godine
Davorin Visnjic/PIXSELL 

Obdukcija, objavljena godinu dana poslije smrti, otkrila je da u Domagojevom tijelu nije bilo tragova droge, alkohola ili otrovnih supstanci, a indijska policija naglasila je da traga za potencijalnim počiniteljem ubojstva. Njegovi prijatelji i obducent nisu vjerovali da se Domagoj utopio.

'Obdukciju sam obavio 28. veljače i utvrdio da su zbog kanaveralnog spazma natikače ostale na stopalima. To se događa isključivo pri iznenadnoj smrti, što otklanja mogućnost da je mladić ušao u ocean kako bi se osvježio. Tada bi, naime, papuče ispale zbog jake morske struje', izjavio je dr. Silvano Sapeco, piše 24sata.

Vladimir Šeks jedan je od najpoznatijih hrvatskih političara
IGOR SOBAN/PIXSELL 

Prema policijskom zapisniku s obdukcije, na tijelu Domagoja Šeksa nije bilo vanjskih ozljeda i tragova krvarenja. U njegovim je plućima bila veća količina vode pa se pretpostavljalo da je plutao približno dva dana. Pokopan je na osječkom Gradskom groblju 10. ožujka 2005. godine.

Nažalost, to nije jedina tragedija u obitelji bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora. Njegova prva supruga Marija Šeks u siječnju 2012. bila je teško ozlijeđena kad je na nju naletio vlak te je bila u životnoj opasnosti. Prelazila je prugu na tzv. 'divljem' prijelazu koji spaja Vukovarsku ulicu i Sjenjak, gdje je tada stanovala, kada je na nju naletio putnički vlak.

Vladimir Šeks jedan je od najpoznatijih hrvatskih političara
Neva Zganec/PIXSELL 

U pomoć su joj odmah priskočili putnici iz vlaka i strojovođa te je prevezena u Klinički bolnički centar Osijek. Tad joj je slomljeno sedam rebara, napuknuo joj je kralježak, a dobila je i udarac u glavu. Marija i Vladimir Šeks razveli su se 2001. godine

Dvije godine nakon razvoda od Marije, Šeks je oženio Anicu Ressler, liječnicu otolaringologinju. Ona je preminula 2018. nakon borbe s teškom bolešću.

Vladimir Šeks i Anica Ressler bili su u braku
STORY ARHIVA 

Ipak, poznati hrvatski političar ima i razloga za radost. Njegova kći Zrinka je 2019. postala predsjednica Općinskog suda u Osijeku i ima dvoje djece - kćer Ivu i sina Tomislava, a čini se da je Šeks blizak s unucima, posebnom s Ivom s kojom voli otići u kazalište.