Bivši predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks nije imao lak život te se suočio s brojnim tragedijama i gubicima.

Dvaput se ženio: prvi mu je brak završio razvodom, a drugi smrću supruge. S prvom suprugom, Marijom Šeks bio je u braku 34 godine, a zajedno su dobili kći Zrinku i sina Domagoja. Druga supruga Anica Ressler s njim je ostala do svoje smrti.

Prva velika tragedija koja je pogodila Vladimira Šeksa dogodila se u veljači 2005. kad je u indijskoj pokrajini Goi poginuo njegov sin Domagoj. Iako su indijske vlasti tvrdile da se radi o nesretnom slučaju, Večernji list je te godine izvijestio da je pokojni mladić ubijen.

Vladimir Šeks je prilikom gostovanja u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' rekao kako 'postoje snažni dokazi da je Domagoj ubijen, ustvrdivši da su indijska policija, Interpol i druge policije koje su sudjelovale u istrazi odustale od teze o nesretnom slučaju'.

Vladimir Šeks i Anica Ressler na premijeri
STORY ARHIVA 

Policajci Uprave kriminalističke policije tada su boravili u Goi gdje su obavili očevid i uvid u predmet te su odradili obavijesne razgovore s nekoliko osoba kako bi ustanovili okolnosti smrti Domagoja Šeksa.

Nažalost, to nije jedina tragedija u obitelji bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora. Njegova prva supruga Marija Šeks u siječnju 2012. godine bila je teško ozlijeđena kada je na nju naletio vlak te je bila u životnoj opasnosti. Nesretna žena je prelazila prugu na tzv. 'divljem' prijelazu koji spaja Vukovarsku ulicu i Sjenjak, gdje je tada stanovala, kada je na nju naletio putnički vlak.

Vladimir Šeks
STORY ARHIVA 

'Vlak je trubio ljudima koji su prelazili prugu kada je nailazio, bilo ih je nekoliko, i odjednom smo čuli udarac', ispričala je tad svjedokinja za Večernji list. Gospođi Mariji u pomoć su odmah priskočili putnici iz vlaka i strojovođa te je odmah prevezena u Klinički bolnički centar Osijek. Tom joj je slomljeno sedam rebara, napuknuo joj je kralježak, a dobila je i udarac u glavu. Marija i Vladimir Šeks razveli su se 2001. godine

Dvije godine nakon razvoda od Marije, Vladimir Šeks oženio je Anicu Ressler, liječnicu otolaringologinju. Ona je preminula 2018. godine nakon borbe s teškom bolešću.

Ipak, bivši predsjednik Sabora ima i razloga za radost. Njegova kći Zrinka sutkinja je na Općinskom sudu u Osijeku i ima dvoje djece kći Ivu i sina Tomislava, a čini se da je Šeks blizak s unucima, posebnom s Ivom s kojom voli otići u kazalište.