OVAKO IZGLEDA KARAMARKOVA KĆI LANA: Otišla je iz Hrvatske, poznato je čime se bavi

Lana Karamarko živi i radi u Londonu, a tamo je i diplomirala.

Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (63) prije gotovo sedam godina dao je ostavku i povukao se iz političkog života. Što se tiče njegovog privatnog života, bivši političar je od 2015. u braku s Anom Karamarko, a par je iste godine dobio kćer Katarinu.

STORY ARHIVA 

Karamarko je ranije bio u braku s Enisom Muftić, od koje se razveo 2011. godine. U braku su dobili sina Martina i kćer Lanu. I dok Martin ima zaključan profil na Instagramu, njegova sestra Lana ima otvoren profil na kojem je skupila nešto manje od 3000 pratitelja.

Redovito ih ‘časti’ fotografijama s putovanja pa je tako bila u Barceloni, Parisu, Veneciji

Lana Karamarko živi i radi u Londonu, a tamo je i diplomirala. Prije odlaska u London, u Zagrebu je studirala na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta i, kako kaže, stekla neka osnovna znanja iz tog područja.

Nakon završenog preddiplomskog studija u Hrvatskoj, odlučila sam se za London jer me zanimao studijski program Luxury Brand Management koji u Hrvatskoj nije dostupan u obliku diplomskog studija. U Londonu sam studirala na sveučilištu Regents. Studij je bio izuzetno zanimljiv, koristan i omogućio mi je da se specijaliziram za tu industriju. S obzirom na situaciju s korona virusom, dio studija odvijao se online. Nedavno sam i diplomirala’, ispričala je prije godinu i pol dana za Mixer.hr.

U Londonu je pronašla i svoj prvi posao, i to još dok je i dalje službeno bila studentica.

London je grad koji pruža bezbroj mogućnosti, ali treba imati na umu da je konkurencija velika. Tako da za nekakvo radno mjesto nekad aplicira više stotina ljudi. Selekcijski procesi obično se sastoje od više krugova intervjua za koje je potrebna dobra priprema. Dobila sam posao u Ecommerce i Digital Marketing odjelu jednog luksuznog modnog brenda. Jako sam zadovoljna jer skupljam dragocjeno iskustvo’, rekla je.

Najveći izazov joj je bilo privikavanje na život u velikom gradu, ali i odvojenost od obitelji i prijatelja.

‘Promet, gužva, žurba… London je ipak desetak puta veći od Zagreba. Također je impresivan suživot ljudi različitih nacionalnosti, podrijetla, kultura… London svima daje određene mogućnosti. Na početku mi je trebalo vremena da se priviknem na malo drugačiji raspored, od zagrebačkog, u kojem mi se sve činilo ‘na dohvat ruke’. Najviše mi nedostaju obitelj i prijatelji. Posebice brat Martin i mala sestrica Katarina koja mi je neki dan bila na promociji’, poručila je.

Iako joj nedostaju njezini najbliži, odlično se snašla u Londonu i zadovoljna je privatnim i poslovnim životom. Nema nikakvih planova za budućnost, a fokus joj je na karijeri.

Hrvatska je moj dom i svaki slobodan trenutak koristim da dođem u Zagreb te provedem vrijeme sa svojim najmilijima. U ovom trenutku sam fokusirana na svoj posao i za sada sam u Londonu. Što će donijeti budućnost i moj profesionalni razvoj, vidjet ćemo’, objasnila je.

A da je bliska s ocem Tomislavom pokazala je kad je objavila njihovu zajedničku fotografiju.

Najdraža osoba’, stavila je u opis objave.

I ranije je progovorila o njemu.

Ja njega cijenim i poštujem, on je za mene najbolji prijatelj. Ima svakakvih ljudi, raznih komentara i navikla sam na to. Mislim da svojim trudom svatko odlučuje gdje će i što će biti’, rekla je 2019. za RTL Exkluziv.

S pomajkom Anom odlično se slaže, a sestricu Katu često je čuvala. No najveća joj je podrška tata Tomislav.

On kaže da izaberem sama čime se želim baviti. Njemu je svejedno, kaže da je bitno da sam sretna i zadovoljna’, rekla je Lana i dodala kako ljubavne probleme ipak dijeli samo s pomajkom i mamom.

Za svog oca kaže da je privatno vrlo opušten.

Voli se zezati, uvijek je nasmijan i dobre volje’, otkrila je.