Bivši potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (63) prije gotovo šest godina dao je ostavku i povukao se iz političkog života.

Karamarka rijetko viđamo u javnosti otad, a posebno sa suprugom Anom, no Storyjev čitatelj uhvatio ih je u svibnju 2022. godine u ležernoj šetnji centrom Zagreba tijekom koje je političar nježno grlio svoju partnericu.

Ana i Tomislav Karamarko u šetnji
Story čitatelj 

Ana se u žiži medijske i političke pozornosti našla 2016. godine kada je zbog poslovanja njezine tvrtke Drimia s lobistom MOL-a Josipom Petrovićem pala Vlada Tihomira Oreškovića, a četiri godine kasnije uhićena je zbog sumnje da je iz Drimije izvukla 467.500 kuna preko faktura za nepostojeće usluge, pisao je tada Jutarnji list.

'U atmosferi linča i medijske hajke teško se probija istina i sve što ja kažem postaje crvena krpa', rekla je svojedobno za medije Ana Karamarko koja je odbijala kasnije istupe.

U javnosti se s Tomislavom prvi put pojavila 2013. godine u Puli, a uskoro se u intervjuu za Večernji list prvi puta predstavila kao njegova partnerica.

Ana i Tomislav Karamarko imaju kćer Katarinu
STORY ARHIVA 

Dvije godine kasnije, u svibnju 2015., par je u tajnosti stao pred oltar. Vjenčao ih je jedan od najpoznatijih hrvatskih karizmatika, fra Smiljan Kožul, u crkvi Svetog Križa u Novom Zagrebu, a kumovi su bili Zrinka Bubanović i dr. Milivoj Novak.

Iako su mnogi očekivali spektakularno vjenčanje, par se odlučio da ono bude tajno i skromno. Na obredu, ali ni na slavlju, koje se održalo u jednom zagrebačkom restoranu nisu bili njihovi roditelji, ali zato su s Anom i Tomislavom slavili Karamarkova djeca, kći Lana i sin Martin iz njegova prvog braka s Enisom Muftić, od koje se razveo 2011. godine.

Ana Karamarko na špici
STORY ARHIVA 

Zajedno su dobili kćer Katarinu koja je na svijet stigla u listopadu 2015. godine.

I Ani je ovo drugi brak. Prije Karamarka, bila je udana za snimatelja Sašu Schmidtbauera, a brak im je formalno prekinut 2002. godine.

U studenom 2022. godine Ana je priznala krivnju za utaju poraza, te je osuđena uvjetno na 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. Ana mora platiti i 50.000 kuna sporedne novčane kazne, te joj se oduzima oko 160.000 kuna. Također treba platiti 30.000 kuna sudskih troškova.