Ruski milijarder Roman Abramovič (56) ima burnu ljubavnu prošlost. Naime, razveo se tri puta i otac je sedmero djece. Njegove bivše supruge su tek godinama kasnije progovorile o braku s njim.

Olga Yurevna Lysova (1987.-1990.)

S Olgom Yurevnom Lysovom bio je oženjen samo tri godine, od 1987. do 1990. godine. Roman je tri godine stariju kći utjecajnog diplomata upoznao kao 20-godišnjak u restoranu i tad nije ima silno bogatstvo kao sad. Jako su se zaljubili i vjenčali nakon osam tjedana veze.

Roman Abramovič je poznati ruski milijarder
Profimedia 

Olgini roditelji su upravo ti koji su pomogli Abramoviču da napravi prve poduzetničke korake. Dali su paru kao vjenčani poklon 2.000 rubalja što je Roman uložio u preprodaju na crnom tržištu. U njegovom asortimanu su se našli parfemi, najlonke, paste za zube i dezodoransi.

Utrostručio je uloženi iznos i uspio legalizirati svoj posao, a onda je sa suprugom osnovao kompaniju za proizvodnju lutaka. Život im se potpuno promijenio.

Roman Abramovič je poznati ruski milijarder
Profimedia 

No ubrzo nakon uspjeha uslijedili su krizni trenuci u njihovom braku. Abramovič je na jednom letu upoznao stjuardesu, buduću suprugu Irinu Malandinu koja je presudila njegovom braku. Olga je svojedobno otkrila kako se osjećala kao prevarena žena.

'Moja intuicija mi je govorila što se događa. Znala sam da pred jutro ulazi u moj krevet nakon što je proveo noć s drugom ženom. Kada sam ga suočila sa svojim sumnjama, rekao mi je da mi se priviđaju stvari. On jako dobro zna kako sačuvati tajnu. Znam kako se Irina osjeća. Sjećam se sebe kad sam to prolazila. Bila sam mlađa od nje kad me Roman ostavio, ali bol je bila preteška i bila sam u šoku. Tako nešto ne bih željela nikada više prolaziti', ispričala je.

Roman Abramovič je poznati ruski milijarder
Profimedia 

Olgi skoro ništa nije ostalo nakon razvoda - ostavio ju je u jednosobnim stanom u kojem su živjeli i sitnom količinom novca.

Irina Malandina (1991.-2007.)

Druga supruga ruskog milijardera je Irina Malandina koja je bila s njim u braku od 1991. do 2007. te su dobili petero djece.

Roman Abramovič i Irina Malandina dobili su petero djece
Profimedia 

Stjuardesa je zatrudnjela pet mjeseci nakon prvog susreta s Abramovičem i dobili su kćer Anu. Kasnije su dobili još četvero djece. Supružnici su prvo živjeli s Irininom majkom, a onda su preselili u Njemačku zbog njegovog posla. Kraj njihovom braku došao je nakon 15 godina.

Roman Abramovič i Irina Malandina dobili su petero djece
Profimedia 

Presudila im je Romanova afera s Dašom Žukovom koju će on kasnije oženiti. Irini je krah braka donio 150 milijuna funti i bila je to jedna od najskupljih parnica u povijesti. Bivša stjuardesa je od bivšeg supruga tražila samo da nikad ne zapostavlja njihovu djecu unatoč razvodu, što je on obećao da će ispuniti i tako je i bilo.

Roman Abramovič i Irina Malandina dobili su petero djece
STR / AFP / Profimedia 

Irina je tek 11 godina od razvoda progovorila o odnosu s milijarderom i rekla je da je živjela u 'zlatnom kavezu'. Abramovičeva prva supruga je također komentirala njegov drugi razvod.

'Irina je dobila sav novac i to joj možda olakšava neke stvari, ali sa mnom je on započeo svoj proboj u biznisu', rekla je Olga jednom prilikom.

Dodala je kako je Irina bila mudrija i dopustila Romanu da bude glava kuće i ponašala se kako je on želio.

Daša Žukova (2008.-2017.)

Treća supruga Romana Abramoviča je 15 godina mlađa Daša Žukova s kojom se vjenčao 2008. i dobili su dvoje djece. Razveli su se 2017. nakon devet godina braka i tad su se oglasili priopćenjem.

Roman Abramovič i Daša Žukova bili su u braku devet godina
RICHARD YOUNG / Shutterstock Editorial / Profimedia 

'Nakon 10 godina zajedništva donijeli smo tešku odluku da krenemo svako svojim putem, ali ostat ćemo bliski prijatelji, roditelji i partneri u projektima koje smo radili zajedno. Obvezali smo se zajedno odgajati našu djecu', istaknuli su bivši supružnici.

Roman Abramovič i Daša Žukova bili su u braku devet godina
BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Daši je razvod navodno donio novčanu naknadu između 200 i 300 milijuna dolara.

'Nije me iznenadilo kad sam čula vijesti o njegovom 'prijateljstvu' s 25-godišnjom Dašom Žukovom. Ona je jako lijepa žena iz dobre obitelji, mlada, seksi i atraktivna. Ono što znam je da kad se on zaljubi, ne postoji ništa oko njega osim te osobe. Napravit će sve što mora kako bi bio sa ženom koju voli i u tome ga ništa i nitko neće spriječiti. Roman možda ima sav novac ovog svijeta, ali on mu neće kupiti ljubav i sreću. Strahujem zbog njega. Mislim da nikada neće biti u potpunosti sretan jer će uvijek htjeti još', ispričala je njegova prva supruga Olga Yurevna Lysova.

Koga Abramovič ljubi sad?

Nakon tri propala braka malo se zna o Romanovom ljubavnom životu, a britanski mediji povezivali su ga s 10 godina mlađom ruskom balerinom Dianom Vishnevom. Ona je 2018. rodila sina i šuškalo se da je njegov, no to nikad nije potvrđeno.

Diana Vishneva je ruska balerina koju su povezivali s Romanom Abramovičem
Profimedia 

Također, strani mediji su prošle godine pisali da Abramovič ima novu djevojku, 30 godina mlađu koja navodno vuče korijene iz Ukrajine. Riječ je o 26-godišnjoj televizijskoj ličnosti Alexandri Korendjuk.


Ovu vijest u javnost je lansirala ruska novinarka Božena Rinska koja je svojevremeno otkrila da se Abramovič ženi s Dašom Žukovom.