Na današnji dan 1931. rodio se Boris Jeljcin, prvi predsjednik Ruske Federacije koji je tu dužnost obnašao od 1991. do 1999. godine.

Njegova biografija je i više nego zanimljiva. Kao dijete izgubio je dva prsta na lijevoj ruci zbog čega nije bio u vojsci, ali to ga nije spriječilo da postane vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ruske Federacije.

Boris Jeljcin bio je prvi ruski predsjednik
Profimedia 

Bio je neobuzdanog i nepredvidivog karaktera, sklon emocionalnim ispadima. Odavao je lik pravog Rusa - sklon čašici više, nekonvencionalnom ponašanju, psovci, vici, piše Jutarnji list.

Boris Jeljcin bio je prvi ruski predsjednik
Profimedia 

Iako je krojio povijest, glave ga je stajala mlađa kći Tatyana. Naime, ona je bila upletena u financijske i seksualne skandale.

Tatyana Yumasheva je kći Borisa Jeljcina
Profimedia 

Jeljcin su ucijenili kćerinim nezasitnim vlastelinskim potrebama, a svojim prijateljima poduzetnicima kremaljska princeza je kod oca sređivala i neke političke usluge. Bolesni predsjednik više nije mogao izdržati pritisak, a mediji su ga sve više hvatali u posve neprimjerenom predsjedničkom ponašanju i klasičnom pijanstvu.

Boris Jeljcin bio je prvi ruski predsjednik
Profimedia 

No s VladimiromPutinom sklopio je gentlemenski sporazum - nema miješanja u politiku, a on i njegova obitelj ostaju nedodirljivi za medije i rusku pravosuđe. Protokol su poštivali.

Boris Jeljcin bio je prvi ruski predsjednik
Profimedia 

Jeljcin je živio u raskoši, ali povučeno u kući u izoliranom naselju Barviha. Igrao je tenis, pio i bio izvan domašaja medija. U javnosti su ga viđali jedino na mečevima ruske Davis Cup reprezentacije.

Boris Jeljcin bio je prvi ruski predsjednik
Profimedia 

Preminuo je 2007. od srčanog udara u 77. godini života. Ušao je u povijest kao jedan od najznačajnijih političara 20. stoljeća. Iza sebe je ostavio suprugu Nainu te dvije kćeri – stariju Elenu i mlađu, problematičnu Tatyanu.

A nije problematična samo Tatyana, već i njezina kći Maria Yumasheva, unuka prvog ruskog predsjednika. Njezin privatni život našao se u fokusu javnosti kad su je počeli povezivati s nogometašem Fjodorom Smolovom. Njoj je tada bilo 17 godina, a njemu 29.

Nogometaš Fjodor Smolov i Maria Yumasheva bili su u vezi
Instagram 

Nogometaš moskovskog Dinama izazvao je skandal kad je prvi put objavio njihovu zajedničku fotografiju s plaže jer je ona tad bila maloljetna. Šuškalo se i da ju je već zaprosio te da su morali čekati da Marija napuni 18 godina. Kasnije se pričalo i da su se vjenčali.

Međutim, nakon nekog vremena je stigla vijest da je veza pukla, a par je izbrisao sve zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Kada je riječ o njezinom trenutačnom ljubavnom životu, 20-godišnja Maria nastavila je dalje i našla novog dečka koji je, baš kao i Fjodor, stariji od nje.

Na Instagramu je prati više od 18 tisuća fanova s kojima redovito dijeli atraktivne fotografije na kojima pozira u badiću.

Danas je pak odlučila obilježiti djedov rođendan tako što je podijelila nekoliko njegovih fotografija.

Maria Yumasheva je unuka prvog ruskog predsjednika Borisa Jeljcina
Instagram