Hrvatsku je nedavno šokirao tragičan događaj u Požegi, u kojem je život izgubio hrvatski vojnik nakon što ga je brutalno pretukao prijatelj iz djetinjstva. Sad se o toj tragediji raspisala nekadašnja novinarka i bivša savjetnica Kolinde Grabar-Kitarović, poduzetnica Mirjana Hrga.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
PETAR MAČEK/PIXSELL 

Uopće ne želim otvoriti niti jedan tekst o tužnom kraju dvojice prijatelja. Sama vijest je mučna. Jedan pod zemljom, drugi živ, ali prilično izvjesno - mrtav. Nema više života ni za jednog od dvojice prijatelja. Mislim da je ovaj događaj posebno težak jer reflektira napetost trenutka u kojem živimo. Ne sviđa ti se susjed, zapališ mu auto. Nervira te sudionik u prometu, izvučeš pištolj. Koja riječ više, na par ne dobrih trenutaka, zacrni ti se i kao životinja ubiješ prijatelja’, napisala je na Facebooku i dodala:


Ljudi su sve tanjih živaca, sve mrzovoljniji (čitaj: nesigurniji), tjeskobniji, nepouzdaniji ... Više ne znaš što da očekuješ u vremenima kad je psiha i kultura toliko slaba da čovjek u trenutku pomisli kako ima pravo provesti neku svoju pravdu. Trenutak osjećaja "ispunjenja" na kraju zavije obje strane u crno. Strpljenje. To je ono što nam fali. Uz odgoj. Malo lojalnosti. I puno realnosti’.