Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MODA S PORUKOM: Odvjetnica Ilina Cenov na svaki je Story Hall of Fame došla u second hand haljini

Supruga pjevača Sandija Cenova, odvjetnica Ilina Cenov, ne bira već nošene komade samo za dnevne varijante, već i za izlaske.

 Ilina i Sandi Cenov godinama su u braku Izvor: Story

Da se u second hand dućanima mogu pronaći i odlično kombinirati fantastični odjevni komadi, svojim primjerom pokazuje odvjetnica Ilina Cenov koja je zahvaljujući svome originalnom stilu, koji uvijek obiluje zanimljivim detaljima i posebnim komadima, česta meta modnih fotografa tijekom šetnji centrom Zagreba. Ilina, inače supruga pjevača Sandija Cenova, ne bira već nošene komade samo za dnevne varijante, već i za izlaske. Upravo na Storyjev HOF party Ilina je svake godine nosila haljinu iz second hand dućana 'Ulični ormar'.

 Ilina i Sandi Cenov godinama su u braku Izvor: Story

Jedne godine odjenula je šarenu haljinu koju je kombinirala s crvenim cipelama i žutom torbom, dok je Sandi pažnju plijenio u elegantnom izdanju.

'Bombardiranjem must have komadima potiče nas se na kupnju odjeće koja nam ne treba, upitne ili nikakve kvalitete, novcem koji nemamo. Kao svojevrstan otpor tome pojavljuje se upravo second hand i vintage lifestyle. Nažalost, individualnost je kod nas još prilično rijetka, što je vidljivo u šetnji gradom. Žao mi vidjeti da mlade djevojke često nemaju dovoljno hrabrosti za modnu igru. Čast iznimkama', rekla nam je jednom prilikom Ilina čiji ormar nije golem, ali u njemu se nalaze kvalitetni i njoj lijepi predmeti koje nosi dugi niz godina te kombinira na različite načine.

 Sandi i Ilina Cenov godinama su u braku Izvor: Story

Ako neki komad odluči izbaciti iz garderobe, ili ga donira ili reciklira. U elegantnom crnom izdanju Sandi i Ilina pojavili su se i na Story Hall of Fame-u 2017. kada je Ilina također odjenula haljinu iz već spomenutog second hand dućana, dok je 2019. godine zablistala u zlatnoj haljini koja je savršeno istaknula njezinu vitku figuru.

 Ilina i Sandi Cenov godinama su u braku Izvor: Story

Na prošlogodišnjem Jana Story Hall of Fameu oduševila je u šarenoj haljini, dok je Sandi odabrao ležerno izdanje – odjenuo je maslinasto zelene hlače i bijelu majicu koju je uskladio s tenisicama.

 Ilina i Sandi Cenov godinama su u braku Izvor: Robert Gašpert

'Rabljena roba više nije stigmatizirana kao nešto što se kupuje jer si ne možeš priuštiti nešto drugo, nego zato što baš tako želiš kupovati! Potraga za vintage ili second hand komadima uzbudljiva je jer nikad ne znaš što ćeš pronaći. Smatram da je takav način kupnje nadišao puko šopingiranje i postao svojevrstan način života kojim šaljemo poruku ne samo o ekološkoj osviještenosti nego i o tome koliko se volimo poigravati modom, razvijati ili mijenjati svoj (modni) identitet. Vrlo rijetko kupujem u klasičnim trgovima brze mode, štoviše, to mi je prava muka jer dok se probijem kroz svu silu plastičnih materijala, izgubim volju', rekla nam je Ilina.

 Ovogodišnji L'ADRIA STORY HALL OF FAME na rasporedu je 6. lipnja Izvor: Story

Ovogodišnji L'ADRIA STORY HALL OF FAME na rasporedu je 6. lipnja.

Povezane Vijesti