Bivša supruga milijardera Bernieja Ecclestonea, Riječanka Slavica Ecclestone, može se pohvaliti imovinom koja se procjenjuje na oko 1.2 milijarde dolara. Ipak, njezin život nije uvijek bio med i mlijeko.

Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi
Profimedia 

Kći Jove Radića i Ljubice Mailć, Slavica Radić, u djetinjstvu nije imala životni standard poput svojih vršnjaka jer je u višečlanoj obitelji uvijek nedostajalo novca, naročito nakon razvoda majke i oca. Slavica je čak jednom bila osumnjičena i za nestanak nekakvog novčanika. U takvim okolnostima morala se vrlo brzo osamostaliti.

Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi
Profimedia 

Zbog ljepote kojom je plijenila, prvi novac počela je zarađivati kao model. A onda je početkom osamdesetih dospjela i na naslovnicu tadašnjeg magazina Start. Put ju je odveo u Milano i prvi novac počela je zarađivati kao manekenka.

Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi
Profimedia 

Trka Formule 1 davne 1981. bila je presudna za budući život Slavice koja je tad imala 23 godine. Organizatori trke angažirali su je da reklamira sportsku odjeću marke Fila. Dok je u sebi proklinjala trku i vrućinu, nije ni slutila da je sve vrijeme iz prikrajka promatra jedan od glavnih ljudi cijelog spektakla, Bernie Ecclestone. U to vrijeme, on je bio i vlasnik tima 'Brabham', a za njega su vozili neki od najslavnijih vozača u povijesti Formule 1.

Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi
Profimedia 

'Proklinjala sam i vrućinu i trku i sjela na neki zidić kako bi zapalila cigaretu. Čim me je vidio, pozvao me je u svoj 'Moto-hotel'. Bio je to njegov pokretni ured u luksuzno opremljenom autobusu. Pozvao me je na piće, ali nismo mogli previše razgovarati jer ja nisam znala engleski, a on nije znao talijanski. Ostavila sam mu broj telefona, ali – pogrešan. Morao je okrenuti pola svijeta da bi došao do mog broja i za nekoliko dana uspio je pronaći me', ispričala je 90-ih Slavica novinarima.

Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi
Profimedia 

U to vrijeme već je živjela u Londonu i bila sretno udana za 28 godina starijeg Bernieja. Dobili su dvije kćeri, Petru i Tamaru, a stanovali su u blizini Hide Parka u neboderu s devet katova koji je pripadao arapskom magnatu Kashogiju.

'Sva je u staklu, a prva četiri kata Bernie je pretvorio u svoje urede, dok je gornjih pet katova naš stan s pogledom na London. Na zadnjem katu je i bazen', hvalila se tad Slavica, ali ubrzo je shvatila da to ima i mana jer je stalno sretala suprugove poslovne partnere zbog kojih nije smjela biti u trenirci čak ni kad ide s djecom u park.

Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi
Profimedia 

A onda se 2008. saznalo da je brak Slavice i Bernieja pred raspadom. Britanski mediji su prvi objavili da se Slavica u 50. godini odselila iz njihovog doma vrijednog 10 milijuna funti i unajmila odvjetnika. Bernie je demantirao priče u novinama, tvrdio je da se preselila privremeno jer ne podnosi buku koja dopire iz gradilišta na susjednoj kući, ali istina je bila da je Slavica napustila Bernieja. Kao razlog nesuglasica navodila se Berniejeva posvećenost poslu, što je dosadilo njegovoj supruzi.

'Što imam od njega? Dolazi s posla poslije osam, večera i ode spavati. Čak i ako je na odmoru, ne može dvije minute sjediti u miru. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnima', rekla je Slavica koja je čekala da se kćeri osamostale kako bi i ona počela samostalan život.

Slavica Ecclestone jedna je od najbogatijih Hrvatica
Paul/FameFlynet.uk.com / Splash_ / Profimedia 

Brakorazvodna parnica 2009. trajala je točno 58 sekundi, koliko je bilo potrebno da sudac pročita rješenje. Brzo i lako su se dogovorili oko podijele imovine. Slavici je pripalo više od milijardu dolara vrijednih nekretnina i udio u dionicama, a danas je krasi titula jedne od najbogatijih Hrvatica.

U kolovozu prošle godine proživjela je pravu dramu. U noći sa subote na nedjelju u njezinoj kući u Gstaadu u Švicarskoj napala su je dvojica maskiranih muškaraca. Napad se dogodio oko jedan sat poslije ponoći dok je spavala. Navodno je pretrpjela lakše tjelesne ozljede, a napadači su pobjegli.

Slavica Ecclestone jedna je od najbogatijih Hrvatica
GRGO JELAVIC/PIXSELL 

Slavica je nakon napada bila u šoku i nikomu se nije javljala na mobitel. Tad smo kontaktirali njezinog bliskog prijatelja u Hrvatskoj, ali ni njemu se nije javila. Samo mu je u poruci kratko napisala da je - ok.