Hrga bez dlake na jeziku: 'To smatram primitivnom, nedostojanstvenom i animalnom temom'

Raspisala se o otvorenju Olimpijskih igara u Parizu.

Dražen Kokorić

Bivša novinarka, poduzetnica Mirjana Hrga, na Facebooku se raspisala o otvorenju Olimpijskih igara u Parizu.

'Nisam gledala otvorenje OI u Parizu. Kažu mi oni koji me znaju da je bolje tako. S artističkog aspekta - senzacija. Slažu se svi. Ali u sadržajnom smislu - vulgarna promocija dekadencije pod krinkom slobode za sve. Ukratko: Promocija i slavljenje urođenih/prirodnih ili stečenih devijacija', napisala je.

'Kažu mi večeras prijatelji, stranci: "Mi stvarno nismo ljudi koji bi bilo što osuđivali, ali ovo je sad već gadljivo". Ništa novo. Debilna, samodestruktivna Europa. Izaziva. A misle da rade "dobru stvar". Ili - znaju da ne rade, pa baš zato to rade', dodala je.

Dražen Kokorić 

'Ja sam gledao i bio najponosniji Europejac. Nikakve dekadencije, povijest i samo ironija u najboljem izdanju. Ako si velik, možeš to. Jer mi smo tu', komentirao joj je objavu pratitelj.

Facebook 

'Iz ovoga bi proizašlo da sam ja mala, jer ja to ne mogu. Ti znaš da za mene uistinu nije problem osobni izbor ako je čovjek čovjek. Bio gej ili ne bio, ponavljam - osobna stvar pojedinca. Živi kako želiš, ali mi ne nameći nešto što mi je paralelni svemir i nikada neću shvatiti. Jednostavno nisam predisponirana za to. I ne zanima me ta tema. U ovom konkretnom slučaju zanima me sport, a ne tko s kim spava. Štoviše, to smatram primitivnom, nedostojanstvenom i animalnom temom. Ovo je bilo silovanje manjine nad većinom. Zašto da mi koji smo "mali", ali imamo pravo na svoj mir, budemo silovani tuđim frustracijama ili seksualnim željama? Kakve to ima veze s OI?', odgovorila mu je Hrga.