HRGA IZNENADILA OBJAVOM: 'Vjerujem da ovih mjeseci nitko od vas ne bi želio raditi u...'

Nekadašnja novinarka i bivša savjetnica Kolinde Grabar-Kitarović, poduzetnica Mirjana Hrga, opet se javila na Facebooku.

Dražen Kokorić

Nije dugo trebalo da poduzetnica Mirjana Hrga objavi novi status na Facebooku. Ovaj put se osvrnula na Ministarstvo unutarnjih poslova.

PETAR MAČEK/PIXSELL 

'Skloni smo podcjenjivanju svega. Institucija prvenstveno. Vjerujem da ovih mjeseci nitko od vas ne bi želio raditi u MUPu, na poslovima izdavanja radnih dozvola. Radnici stižu iz zemalja koje većina ne može od prve naći na karti svijeta. Spletom okolnosti sam svjedok njihova napora. U turističkoj zemlji u kojoj domaćih radnika nema ili ne žele to biti.. Situacija ravna invaziji.’, napisala je i dodala:

Facebook 

‘A njih, djelatnika na šalterima i u uredima toliko koliko je. To ni jedna plaća ne može nadoknaditi. Eventualno, skinuti im kapu kao što s razlogom skidamo Gorskoj službi spašavanja, ili vatrogascima... jer rade isto. Osim sto MUPovi djelatnici i veleposlanstva/konzulati, spašavaju doslovno ekonomski opstanak turističke zemlje Hrvatske. Mislim da to treba vidjeti i osvijestiti’.

STORY ARHIVA 

Hrga je inače poznata po tome da nema dlake na jeziku pa na Facebooku redovito dijeli svoje stavove o određenim temama.