Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović ovih je dana u fokusu javnosti zbog svoje opere 'Lennon' čija je premijera bila u subotu u zagrebačkom HNK-u. Nekadašnja novinarka i bivša savjetnica Kolinde Grabar-Kitarović, poduzetnica Mirjana Hrga, na Facebooku je objavila Josipovićevu fotografiju i otkrila što misli o njemu.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
Josip Regović/PIXSELL 

'Bio je toliko nikakav kao Predsjednik da ne mogu niti zamisliti kakav je u ičem drugom. Žao mi je na vlastitoj slabosti, ali evo podbačaja u kojem ne vrijedi ona: Odvojite djelo od umjetnika', napisala je.

Mirjana Hrga o Ivi Josipoviću
Facebook 

Hrga je inače poznata po tome da nema dlake na jeziku i redovito na Facebooku komentira aktualnosti, a nedavno se osvrnula na tragičan događaj u Požegi u kojem je život izgubio hrvatski vojnik nakon što ga je brutalno pretukao prijatelj iz djetinjstva.

'Uopće ne želim otvoriti niti jedan tekst o tužnom kraju dvojice prijatelja. Sama vijest je mučna. Jedan pod zemljom, drugi živ, ali prilično izvjesno - mrtav. Nema više života ni za jednog od dvojice prijatelja. Mislim da je ovaj događaj posebno težak jer reflektira napetost trenutka u kojem živimo. Ne sviđa ti se susjed, zapališ mu auto. Nervira te sudionik u prometu, izvučeš pištolj. Koja riječ više, na par ne dobrih trenutaka, zacrni ti se i kao životinja ubiješ prijatelja. Ljudi su sve tanjih živaca, sve mrzovoljniji (čitaj: nesigurniji), tjeskobniji, nepouzdaniji ... Više ne znaš što da očekuješ u vremenima kad je psiha i kultura toliko slaba da čovjek u trenutku pomisli kako ima pravo provesti neku svoju pravdu. Trenutak osjećaja "ispunjenja" na kraju zavije obje strane u crno. Strpljenje. To je ono što nam fali. Uz odgoj. Malo lojalnosti. I puno realnosti', napisala je tad.