'VUK U KAŠMIRU' PREPUSTIO JE CARSTVO KĆERI: Ljubi samo određeni tip muškaraca i jako se voli natjecati

Bernarda Arnaulta (73) Forbes je u prosincu 2022. godine proglasio najbogatijim čovjekom na svijetu, a naslijedila ga je njegova kći.

Profimedia

Bernarda Arnaulta (73) Forbes je u prosincu 2022. godine proglasio najbogatijim čovjekom na svijetu s njegovom imovinom od 182 milijardi dolara.

Francuz je suosnivač, predsjednik i glavni izvršni direktor LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE, najveće svjetske tvrtke luksuzne robe. Bernard će sada prepustiti nadzor nad jednim od 70 modnih i kozmetičkih brendova koji su dio njegove kompanije svojoj kćeri, 47-godišnjoj Delphine Arnault.

Delphine je direktorica i izvršna potpredsjednica Louisa Vuittona, a 1. veljače došla je na čelo Christiana Diora. Vijest je objavljena ovog utorka, a privukla je puno pozornosti.

Profimedia 

'Pod njezinim vodstvom, poželjnost proizvoda Louis Vuitton značajno je napredovala, omogućujući brendu da redovito postavlja nove prodajne rekorde. Njezini oštroumni uvidi i neusporedivo iskustvo bit će odlučujuća prednost u pokretanju stalnog razvoja Christiana Diora', rekao je Arnault za svoju kćer.

Delphine je najstarija od Bernardovih petero djece. Osim nje ima sinove Antoinea (45), potpredsjednika i glavnog izvršnog direktora Christian Diora, Alexandrea (30), izvršnog direktora Tiffany & Co., Frederica (28), generalnog direktora Tag Heuer S. A. i Jeana (25), direktora marketinga i razvoja satova u Louis Vuittonu.

Očito je kako je Arnault pazio kako je rasporedio moć među svojom djecom, a svima je dao do znanja da ne namjerava uskoro otići u mirovinu. Poslovni magnat, kojemu su dali nadimak 'vuk u kašmiru', je povisio dobnu granicu glavnih izvršnih direktora sa 70 na 80 godina.

Profimedia 

Iza sebe ima dva braka, s Anne Dewavrin (72) dobio je kćer Delphine i sina Antoinea, a bili su vjenčani od 1973. do 1990. S Helene Mercier (62) se oženio 1991. te su dobili sinove Alexandrea, Frederica i Jeana.

Bernardova najstarija nasljednica Delphine od 2013. je bila izvršna dopredsjednica Louis Vuittona i bila je upravna direktorica Diora. Većinu djetinjstva je provela u Lilleu, a tri godine je s obitelji živjela u New Yorku i diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu u Londonu.

Poslovnu karijeru je započela kasnih 90-ih godina u konzultantskoj firmi McKinsey, a 2000. je prešla u Dior. Pripisuje joj se zasluga što je održala brend Dior na životu nakon što je 2011. kreativni direktor John Galliano imao antisemitski ispad u Parizu zbog čega je smijenjen. Jednom prilikom je Delphine rekla da je njezin menadžerski stil jako miran, no priznala je jedno.

Profimedia 

'Volim se natjecati, zabavno je', istaknula je.

Bila je u braku s Alessandrom Vallarinom Gancijem, nasljednikom talijanske vinske dinastije za kojeg se udala 2005. Njezinu vjenčanicu je kreirao Galliano i izrada je trajala 1300 sati.

Par se razveo pet godina kasnije i Delphine je od 2010. u vezi s francuskim milijarderom Xavierom Nielom. Za bogatu nasljednicu kažu da jako drži do privatnosti i ne voli izlagati svoj život u medijima.

S Xavierom ima kćer Elisu, koju je rodila u kolovozu 2012. i sina Josepha, kojeg je rodila u rujnu 2016.