Jeff Bezos i njegova bivša ljubavnica Lauren Sanchez danas uživaju u javnoj romansi.

A da budu slobodni voljeti se, prvo su se morali riješiti svojih bračnih partnera koje su mjesecima varali iza leđa, iako su se ponekad zajedno družili.

Bezosova bivša supruga MacKenzie Scott je nakon razvoda 2019. godine, dobila 4 posto dionica Amazona, odnosno 36 milijardi dolara, a dosad kažu da je donirala oko 13 milijardi. Iako Jeff redovito pomaže gdje stigne, bivša partnerica mu je tu puno velikodušnija. Bivši par zajedno ima četvero djece.

Profimedia Jeff Bezos i Lauren Sanchez

Lauren je u to vrijeme bila u braku s moćnim glumačkim agentom Patrickom Whitesellom za kojeg se udala 2005. godine, nakon razvoda od bivšeg igrača američkog nogometa Tonyja Gonzalesa s kojim ima sina Nikku i s kojim je ostala u prijateljskim odnosima.

S Patrickom je dobila još dvoje djece, sina Evana i kći Eleanor. Vezu s Bezosom započela je 2018. godine. Bezos i Sanchez tajno su se viđali iza leđa svojih bračnih partnera, a upoznali su se upravo putem njezinog tadašnjeg supruga Patricka. Jeff i on bili su dobri prijatelji, a on ju je upoznao s Bezosom prije više od deset godina.

U jednom su trenutku procurile kompromitirajuće poruke između Bezosa i Sanchez, ucjena nije nedostajalo, ali ljubavnici su uspješno postali 'normalan' par.

Jeff Bezos i MacKenzie Scott razveli su se zbog nevjere
Profimedia 

MacKenzie se 2021. godine udala za srednjoškolskog profesora kemije Dana Jewetta iz Seattlea, no par je već finalizirao razvod. Par je papire za razvod predao prije četiri mjeseca bez velike pompe, a niti jedna strana nije tražila uzdržavanje supružnika. Također, odbili su i bilo kakvo suđenje, već su se sve dogovorili, a navodno je milijarderka bila ta koja je prva predala zahtjev.

Nije poznato kako je par podijelio imovinu niti će se to ikad saznati, osim ako oni ne odluče podijeliti detalje s javnosti, što je malo vjerojatno, poznavajući bivšu gospođu Bezos. Par nije imao djece, pa je dogovor time bio puno lakši.

Mackenzie (52) i Dan (47) rijetko su viđani zajedno u javnosti, a on je 2021. godine potajno dao otkaz na poslu u privatnoj srednjoj školi u Washingtonu, rekavši da ne želi smetati u školi. O njemu se u javnosti malo zna, a jedini poznati detalji su iz njegovog pisma objavljenog na stranici 'Giving Pledge' kojim su potvrdili vjenčanje, a koje je sada uklonjeno.

'A sada sam, igrom sreće, oženjen jednom od najvelikodušnijih i najljubaznijih osoba koje poznajem - i pridružujem joj se u njezinoj predanosti prenošenju velikog financijskog bogatstva kako bi služio drugima', napisao je tada Dan.

Jeff Bezos i MacKenzie Scott bili su u braku 25 godina
Profimedia 

Od tajnog vjenčanja, Mackenzie i Dan bili su poznati po svojim donacijama koje su se odvijale u relativnoj tajnosti. Budući da su donirali kao pojedinci, a ne preko tvrtke, za donacije para znalo se tek kada bi to primatelji otkrili ili ako bi ih ona povremeno objavljivala na svom blogu. Scott je ranije napisala da ne odgovara na novinarske upite kako ne bi zasjenila rad organizacija kojima donira novac.