O NJIHOVOM RAZVODU SVI SU PRIČALI: Način na koji je milijarder skrivao svoje afere šokirao je mnoge

Bill i Melinda Gates šokirali su javnost 2021. kad su objavili da se razvode nakon 27 godina braka.

Profimedia

Osnivač Microsofta Bill Gates (67) je nakon razvoda pronašao sreću u ljubavi. Nedavno je snimljen s novom djevojkomPaulom Hurd (60), a mi smo se odlučili prisjetiti njegove ljubavne priče s bivšom suprugom Melindom Gates (58).

Profimedia 

Bill je Melindu upoznao nedugo nakon što se ona 1987. godine pridružila Microsoftu kao voditeljica proizvodnje. Susret se dogodio kada su sjedili jedno pored drugog na poslovnoj večeri u New Yorku. Nakon otprilike godinu dana veze, došli su do raskrižja.

'Znate, mnogo smo brinuli jedno za drugo i postojale su samo dvije mogućnosti: ili ćemo prekinuti ili ćemo se vjenčati', ispričao je Bill jednom prilikom.

Profimedia 

Vjenčali su se 1994. i dobili troje djece: Kćeri Jennifer (26) i Phoebe (20) te sina Roryja (23). Javnost su šokirali 2021. kad su objavili da se razvode nakon 27 godina braka.

'Nakon dugog razmišljanja i rada na našoj vezi, donijeli smo odluku o razvodu braka. U proteklih 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece i postavili temelje koji ljudima širom svijeta omogućavaju da vode produktivan i zdrav život. Nastavit ćemo da radimo zajedno u zakladi, ali više ne možemo rasti zajedno kao par. Tražimo poštivanje naše privatnosti dok pokušavamo krenuti dalje u ovom novom životu', stoji u zajedničkoj poruci Billa i Melinde iz 2021. na Twitteru.

Profimedia 

Budući da nisu potpisali predbračni ugovor, bivši supružnici odlučili su podijeliti imovinu vrijednu više od 130 milijardi dolara. Postalo je gotovo pa uvriježeno mišljenje da se njihov brak raspao zbog Billove nevjere, a Melinda je nakon razvoda za Fortune progovorila o razvodu.

Profimedia 

'Imala sam određene razloge zbog kojih više nisam mogla ostati u tom braku. Ali, čudna je stvar u vezi s COVID-om to što mi je osigurao privatnost da radim ono što trebam. To je nevjerojatno bolno, na bezbroj načina, ali imala sam svoju privatnost da prođem kroz sve to', rekla je Melinda i dodala da su njezina najveća briga u tom trenutku bila djeca, odnosno da ih zaštiti u cijelom tom procesu.

Profimedia 

U jednom je intervjuu za CBS izjavila da se ništa konkretno nije dogodilo što bi vodilo rastavi, već da je s vremenom shvatila da odnos više nije zdrav i da nije mogla više vjerovati u ono što su imali.

Također, komentirala je napise New Yorka Timesa da je Gates 2000. pokušao inicirati intimnu vezu sa zaposlenicom tvrtke. Rekla je voditeljici Gayle King u emisiji 'CBS Mornings' da je u to vrijeme oprostila Billu i da su zbilja tada prošli kroz to.

Profimedia 

U javnost je procurilo i da je Gates skrivao svoje afere tako što je dolazio na posao u Mercedesu, a onda je odlazio na sastanke s ljubavnicama u zlatnom Porscheu koji bi mu dovezao asistent. Smatrao je da tako učinkovito prikriva svoje sastanke s drugim ženama.