Phoebe Gates (20) najmlađa je kći jednog od najbogatijih ljudi na svijetu, Billa Gatesa (67). Pažnju je privukla u lipnju prošle godine kada se pojavila s ocem na svečanosti 'TIME 100 Gala', a zajedno su pozirali na crvenom tepihu.

Bill Gates s kćeri Phoebe
Profimedia 

Bill je u nekoliko navrata isticao kako je ponosan na svu svoju djecu.

'Moja djeca su jako ponosna na činjenicu da od našeg bogatstva neće naslijediti gotovo ništa. Moja djeca će se školovati i morat će graditi vlastitu karijeru i životni put. Toliki novac uništio bi im živote', rekao je osnivač Microsofta.


Odavno je poznato da su se njegova djeca u odrastanju morala pridržavati bizarnih pravila, počinjući ustajati u određeno vrijeme, kao i navodno ići na spavanje u 9 sati navečer, čak i kad su već bili tinejdžeri. Dvije sestre i njihov brat Rory morali su se pridržavati strogih pravila roditelja pa im primjerice nije bilo dozvoljeno da do 14. godine koriste mobitel.

Također, on i njegova bivša supruga imali su sve šifre njihovih računa i pratili sve što stavljaju na internet. Podrazumijevalo se da moraju biti 'odlični' te im je omogućeno najbolje obrazovanje, a u djetinjstvu su više prakticirali Montessori metode.

Bill i Melinda Gates imaju troje djece
Profimedia 

Djeca obitelji Gates odrasla su u kući koja ima sobu s trampolinom, umjetnu plažu s prirodnim karipskim pijeskom, umjetni potok s pravom ribom i privatni zatvoreni bazen. Ali život u vili ispunjenoj svim ovim sadržajima ne znači nužno da su ta djeca bila razmažena.

Može se reći da je Phoebe imala presudnu ulogu u razvodu svojih roditelja. Iako je Melinda razvod htjela mnogo prije, bivši bračni par je pričekao da im sva djeca narastu da se mogu u miru razvesti.

Bill Gates s kćeri Phoebe
Profimedia 

'Nakon dugog razmišljanja i rada na našoj vezi, donijeli smo odluku o razvodu braka. U proteklih 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece i postavili temelje koji ljudima širom svijeta omogućavaju da vode produktivan i zdrav život. Nastavit ćemo da radimo zajedno u zakladi, ali više ne možemo rasti zajedno kao par. Tražimo poštivanje naše privatnosti dok pokušavamo krenuti dalje u ovom novom životu', stoji u zajedničkoj poruci Billa i Melinde iz 2021. na Twitteru.

Bill i Melinda Gates imaju troje djece
Profimedia 

Bill je prvotno od svog ogromnog bogatstva od 130 milijardi dolara u nasljedstvo za svako od svoje troje djece odredio neznatnu svotu od 10 milijuna dolara. No, odavno je poznato da su se Bill i Melinda 'zavjetovali' da će svoje milijarde dati u humanitarne svrhe i za razna istraživanja, dok će njihova djeca naslijediti jedva 1 posto ukupnog bogatstva.

Bill i Melinda Gates imaju troje djece
Profimedia 

U intervjuu je izjavio: 'Djeci nije korisno imati golemo bogatstvo. Oduzima im sve što su mogli učiniti u stvaranju vlastitog puta'.

Što će biti s golemim bogatstvom i koliko će djeca na kraju naslijediti, saznat ćemo u nekom budućem razdoblju, a mediji nedvojbeno prenose da Melinda želi povećati nasljedstvo djece.