BIVŠI HRVATSKI PREMIJER: Iza sebe ima tri braka, ljubio je 34 godine mlađu menadžericu, a sad je prekinuo s doktoricom

Ljubavni život Zlatka Mateše je i više nego zanimljiv.

Story

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i bivši premijer, Zlatko Mateša (74), našao se u fokusu javnosti s obzirom na to da je prekinuo vezu s 12 godina mlađom epidemiologinjom Dijanom Mayer.

MATIJA HABLJAK/PIXSELL 

Tko je Zlatko Mateša?

Rođen je 17. lipnja 1949. u Zagrebu. Diplomirao je 1974. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Položio je pravosudni ispit 1978., a magistrirao 1990. iz područja društvenih znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nadalje, doktorirao je 2009. na Pekinškom sportskom sveučilištu (Beijing Sport University), piše na službenim stranicama Hrvatskog olimpijskog odbora.

Robert Gašpert 

Javnosti je najviše poznat kao bivši premijer Republike Hrvatske, a tu dužnost obnašao je od 1995. do 2000. godine.

2002. izabran je za predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora, a tu dužnost obnaša i danas.

Tri braka i veza s 34 godine mlađom

Zlatko Mateša nerado komentira privatni život, ali ekskluzivno za Story kratko je potvrdio da više nije u vezi s epidemiologinjom Dijanom Mayer. Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i 12 godina mlađa doktorica bili su u vezi tri godine, a kako doznajemo, razlog prekida je različitost karaktera.

Robert Gašpert 

Kako kažu upućeni, Mateša prije svega cijeni svoj mir. Da su bivši premijer i vaterpolist i ugledna epidemiologinja u vezi, počelo se nagađati 2020., a svoju ljubavi potvrdili su kada su se to ljeto zajedno pojavili na koncertu u čast Arsenu Dediću ispred zagrebačkog HNK nakon što su popustile epidemiološke mjere. Mateša je prije toga deset godina bio u vezi s 34 godine mlađom osječkom menadžericom Bojanom Maglaić.

Story 

Zlatko, koji iza sebe ima tri braka, govorio je kako bi s Bojanom ponovno mogao uploviti u bračnu luku, ali to se ipak nije dogodilo. O razlozima prekida naizgled skladan par nije htio javno govoriti. Prije Bojane bio je u vezi s manekenkom Tujom iz Mongolije, čiji je počasni konzul u Hrvatskoj.

GORAN STANZL/PIXSELL 

Inače, bivši predsjednik Vlade s prvom suprugom Biserkom ima sina Zlatka. Od druge supruge Jasne rastao se nakon 13 godina braka. S trećom suprugom Sanjom Gregurić vjenčao se u tajnosti dok je bio premijer. U braku u dobili kćer Elu, a rastali su se 13 godina poslije.