Bivši političar Gordan Maraspodržao je pjevačicu i tekstopiskinju Alku Vuicu čije se ime pojavilo na izbornoj listi SDP-a na parlamentarnim izborima.

'Ukoliko živite u 6. izbornoj jedinici (Trešnjevke, Podsused, Vrapče, Stenjevec, Brezovica, Zaprešić, Jaska itd.) najdraži su mi kandidati Zvonimir Novosel i Krešo Beljak, ali vas molim da preferencijski podržite na listi SDP-a jednu krasnu ženu na 14. mjestu, Alku Vuicu! Ona se za sve u životu sama morala izboriti, nije rođena sa srebrnom žlicom u ustima', napisao je na Facebooku.

Iako više nije u politici, Maras redovito na društvenoj mreži komentira političke aktualnosti.

'Zoran Milanović je moj prijatelj, a SDP je stranka kojoj sam poklonio 24 godine svoga života. Kako god su se neki ljudi ponašali ili se ponašaju prema meni to se neće promijeniti. Znam da bi mnogi od vas željeli da dam svoj doprinos, ali to nije do mene. Niti mi to treba za život. Vjerojatno bi mi to i štetilo sada, ali to ne bi bio ja kada bi mogao stajati sa strane. Kakav jesam nesavršen, ali transparentan, o svemu ću vas informirati jer mi je važno da vi koji me pratite znate istinu o meni', napisao je nedavno.

Ipak, odlučio je da se neće kandidirati na parlamentarniim izborima.

'Na ovim izborima neću sudjelovati kao kandidat. Prvi puta nakon 2007. Vezano za okolnosti ću nakon izbora, a u izborima ću sudjelovati kao građanin koji želi promjene', poručio je.