Predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava, jedan je od najpoznatijih hrvatskih političara.

Tko je supruga Ivana Penave?

Penava je oženjen, a njegova supruga zove se Sanja Penava. U fokusu javnosti našla se u veljači 2023., kad je objavljena Ivanova imovinska kartica. Naime, političar je u imovinskoj kartici prijavio kako je njegova žena godinu prije kupila vikendicu, vinograd i oranice u Vukovaru i Sotinu.

Ivan Penava je predsjednik Domovinskog pokreta
Patrik Macek/PIXSELL 

Naveo je kako je ona do njih došla ‘kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada’, odnosno od plaće. Vrijednost svega iznosi 84.100 eura. No, supruga šefa Domovinskog pokreta radi u Borovu od 1. prosinca 2002. godine, a kako je Penava prijavio, prima plaću od 748,52 eura, pisao je 24sata.

Ivan Penava je predsjednik Domovinskog pokreta
DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL 

A evo kako je s tolikom plaćom kupila hrpu nekretnina.

U prošloj imovinskoj kartici, od lani, upisano je da je supruga imala 40 tisuća eura ušteđevine, ja sam imao 30 tisuća, sad mi je ostalo oko pet. Kupila je nekretnine od te ušteđevine, sad se u kartici i vidi da je više nema, a u prijavljenoj imovini iz 2016. i 2017. vidljivo je i da je tu ušteđevinu stekla tako što je prodala stan koji je naslijedila od pokojne majke i brata’, rekao je Penava za Večernji list i dodao da mu se čini da nije bilo opcije da se prijavi da su nekretnine kupljene od ušteđevine jer je riječ o ‘padajućem izborniku’, zato je stavio ‘nesamostalni rad’.