Književnica Vedrana Rudan je na svojoj stranici Rudan.info objavila tekst pod nazivom 'Uloga ku*ca u hrvatskoj kulturi' u kojem se raspisala o slučaju Matanić.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

'Pišem tekst inspirirana “slučajem Matanić” koji će neko vrijeme biti “slučaj”, a onda će se gospodin Matanić vratiti na posao. Svojim će nam očaravajućim osmijehom poručivati sa plakata i u spotovima kako je borac za ženska prava, takozvani “feminist”. Trenutno se njegova jaja tresu, uskoro će se roditi miš. Uostalom, dao je izjavu. “Pijan i drogiran sam uznemiravao kolegice. Žao mi je, liječim se.” Slatko. Ovo još nismo čuli. Siročić se “prijavio na liječenje”. Znate poslovicu, bolje se roditi bez ku*ca, nego dobrog advokata. Već stižu poruke podrške. Sad će kod zlostavljača žena i alkoholizam i bijeli nos biti olakotna okolnost. Kako znam da će se sve zaboraviti? Tko će kamenom na pokajnika? Ljubi bližnjega svoga kao što je on ljubio bližnje svoje', napisala je među ostalim.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

'Matanić nije neki divljak iz seoske birtije koji svaku ženu doživljava kao pi*ku željnu ku*ca dobroga. Gospodin je kralj hrvatske kulture. Snimio je serije… Dobio je nagrade… Sklopio je ugovore… Kad tamo… Ne znam kome se siroti Matanić zamjerio pa ga ovako razapinju na križ. Zašto on, zašto on? Brani se “bolešću”. Nepotrebno. Mogao je šutjeti dok frka ne prođe. Jadni Matanić postao je “meta” zato jer je se od “kulturnjaka” ne očekuje da se ponašaju kao hrvatski sabornici, generali i “dragovoljci”, nepoznati kućni zlostavljači. “Kulturnjaci” moraju biti kulturni. Kad nisu onda se izglasa pravilnik pa postanu ma koliko na poslu štipkali, psovali, vrijeđali i je*ali', dodala je.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

Vedrana Rudan je inače poznata po tome da u intervjuima i svojim tekstovima bez dlake na jeziku komentira aktualnosti i dijeli svoje stavove o određenim temama, a mnogi su oduševljeni njezinim načinom pisanja.