Književnica Vedrana Rudan je u novom intervjuu, među ostalim, progovorila o svojoj popularnosti.

U Hrvatskoj ne postojim, ali me ima u New Yorku, Parizu, Dublinu, Varšavi… Popularan je onaj tko je u medijima, mene su hrvatski mediji otkantali jer sam prije šesnaest godina rekla ono što je danas opće mjesto, u Gazi fašistička država Izrael vrši genocid. Preko noći sam postala „antisemit“ i ta me titula krasi i danas. Na moju ogromnu sreću, sve nas više ima. Mislim nas „antisemita“. Neki progledaju prerano, neki malo kasnije, neki nikad. Ponosna sam na svoj oštar vid. Prije nekoliko mjeseci odlučila sam da više u Hrvatskoj neću objaviti nijednu knjigu. Dosta mi je izdavača slizanih s prljavom politikom, medija koji promoviraju smeće. Tko me želi kupiti, taj će me naći preko interneta’, rekla je za NIN.rs.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

Također, osvrnula se na hrvatsko-srpske odnose.

Ta mi tema izlazi na nos. To bi bilo kao da trideset godina iz dana u dan jedeš istu hranu. Ne znam kako već svi nismo crknuli od anoreksije. Naši političari ne odustaju, stalno nam bacaju istu kost i ne kuže da se većina više ipak ne pali. Riga nam se od te teme. Od rata je prošlo sto godina, Hrvatska je davno očišćena od Srba, oni koji su ostali u selima crkavaju bez struje i vode i tretirani su poput štakora, oni koji sjede u Saboru našoj vlasti zlata vrijede jer daju legitimitet svakoj prljavoj odluci naših zlostavljača. Najnovija generacija Hrvatica i Hrvata u hordama odlazi na koncerte Prijovićke. Raduje me što moja unuka pojma nema tko su Srbi’, poručila je.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

Vedrana Rudan je poznata po tome da u intervjuima i svojim tekstovima bez dlake na jeziku dijeli svoje stavove o određenim temama, a mnogi su oduševljeni njezinim načinom pisanja.