Književnica Vedrana Rudan je u intervjuu za Blic, među ostalim, otkrila što je prema njezinom mišljenju obilježilo 2023. godinu.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

Očaj. Beznađe. Nevjerica da će biti bolje. Spoznaja da ljudi kao bića jesu zaista ono što čine. Čisto zlo. Nema mjesta na Kugli gdje se ne vode krvavi ratovi. Nama Europljanima je to posebno postalo jasno kad je buknuo rat u Ukrajini. S ratom je do nas, ma koliko svi mediji šute o tome u Europu stigla jeziva bijeda. Normalan građanin danas ne može pokriti troškove bijednog života. O kupnji stana ili plaćanja najma da se ne govori. Mladi bježe u drogu i zločin, stari se gladni tresu u nekom ledenom kutu kućerka koji su stekli u boljim vremenima. Bogati iz sekunde u sekundu postaju sve bogatiji. Priroda nam klimatskim promjenama vraća udarce koje joj zadajemo otkako nas ima. Jasno je da ćemo svi pocrkati, ali će mladima agonija još potrajati. Mi starci imamo sreće što silazimo s vrtuljka strave i užasa’, rekla je za Blic.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

A evo što očekuje i priželjkuje u 2024. godini.

Isto što i svaka glupa Miss Svijeta. Mir u svijetu. A dobit ćemo... Ja ne, ali ona sigurno’, poručila je.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

Vedrana Rudan je inače poznata po tome da u intervjuima i svojim tekstovima bez dlake na jeziku dijeli svoje stavove o određenim temama, a mnogi su oduševljeni njezinim načinom pisanja.