Bivši političar Gordan Maras na Facebooku se raspisao o slučaju Matanić.

'Nevjerojatno mi je kako zlostavljač nakon što nema izlaza prizna nasilje, prebaci odgovornost na piće i drogu pa potom ponizno kaže: Kajem se. Nakon što je godinama i godinama maltretirao tko zna koliko žena. Još čudnije su reakcije na njegovom profilu, uz kritike i gomila podrške kao da je on žrtva. Nevjerojatno. Ne znam čovjeka osobno, ali ne da nemam simpatija prema njemu nego su mi emocije u potpunosti suprotne', napisao je.

'Malo od toga smo saznali o slučaju, ali ono što nismo saznali može biti samo gore. 90% stvari koje zlostavljači naprave žrtve niti ne prijave jer onda one budu stigmatizirane od strane okoline. Da je nekoga meni bliskog maltretirao moguće da bih i sam odgovorio nasilno prema njemu. I ne bih se vadio na alkohol, niti bi se kajao. Za takve tipove nemam suosjećanja. Žao mi je žrtvi i njegove obitelji koja nije zaslužila da je se zbog budale povlači po javnosti', dodao je.

Gordan Maras je bivši hrvatski političar
Facebook 

Podsjetimo, redatelj Dalibor Matanić priznao je da je seksualno uznemiravao kolegice na setu, zbog čega se javno ispričao. Na Facebooku je otkrio da se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje, a onda je izbrisao svoj profil.