Nositelj liste političke platforme Možemo! u VI. izbornoj jedinici i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević glasovao je na biračkom mjestu OŠ kralja Tomislava na Novoj cesti 92. S njim je na biračko mjesto došla njegova supruga, Iva Mertić Tomašević koju ne viđamo prečesto u javnosti.

Iva je nosila moderne široke traperice, a crno-plavu kombinaciju razbila je šarenom maramom koju je uredno zavezala oko vrata. 

Sanjin Strukic/Pixsell Tomislav Tomašević sa suprugom Ivom

Posljednji put skupa smo ih vidjeli u kolovozu prošle godine, kad su zajedno prošetali crvenim tepihom 29. Sarajevo Film Festivala.Tomašević je tada stigao na svečanu ceremoniju zatvaranja festivala, a pridružila mu se supruga Iva.

O Ivi se ne zna puno, čak je i tijeko kampanje bila suprugova podrška - iz sjene. Ono što je poznato jest da je diplomirala komparativnu književnost i fonetiku te je instruktorica joge. Tomislava je upoznala 2008. godine putem zajedničkih prijatelja. Zaručili su se 2015. godine, a vjenčali godinu dana nakon zaruka.

Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomašević upoznali su se 2008. godine.
Facebook 

Gradonačelnik Zagreba nikad nije skrivao koliku ljubav gaji prema aktivizmu, ali i avanturizmu, a par je medeni mjesec proveo u Nepalu. Oboje obožavaju avanturizam i planinarenje pa su zajedno osvojili brojne svjetske vrhove.

Ipak, javnost je ostala zakinuta za sve ostale informacije o njihovoj ljubavi koju brižno čuvaju podalje od očiju javnosti.