Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević (42) jedan je od najpoznatijih hrvatskih političara, no znate li kako je on nekoć izgledao? Dovoljno je da pogledate njegove 14 godina stare fotografije. Sad već davne 2010. inicijativa Pravo na grad, u čijem je pokretanju on sudjelovao, održala je press konferenciju u Varšavskoj. Tomašević, koji je tad bio u kasnim 20-ima, izgledao je drukčije nego danas s obzirom na to da je imao dužu kosu i drugačiju bradu te nije nosio naočale za vid.

Tomislav Tomašević 2010.
ZARKO BASIC/PIXSELL 

Kad je 2021. postao gradonačelnik Zagreba, u prvi plan je došla i njegova samozatajna suprugaIva. Unatoč tome što je prva dama hrvatske metropole, nju ne viđamo često te se o njoj ne zna mnogo. Svog muža je za vrijeme kampanje bodrila iz sjene, a nakon pobjede se ipak nije ustručavala da ga snažno zagrli pred kamerama.

Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomašević u braku su od 2016.
IGOR KRALJ/PIXSELL 

Iva Mertić Tomašević je instruktorica joge, a ima diplomu iz komparativne književnosti i fonetike. Tomaševića je upoznala 2008. preko zajedničkih prijatelja. Zaručili su se 2015. u Lisabonu, a vjenčali godinu dana kasnije.

Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomašević u braku su od 2016.
Sanjin Strukic/Pixsell 

Svadbeni tulum za stotinjak uzvanika organiziran je na jednom obiteljskom imanju pokraj Koprivnice. Tomislav i Iva su se, međutim, vjenčali dva dana prije toga - u kapelici na Sljemenu. Vjenčao ih je Tomislavov stric Ivo Tomašević, glavni tajnik Biskupske konferencije BiH. Oboje dijele ljubav prema aktivizmu i avanturizmu pa su tako i medeni mjesec proveli u Nepalu.