Osvanule su 13 godina stare fotografije zagrebačkog gradonačelnikaTomislava Tomaševića (41). Sad već davne 2010. inicijativa Pravo na grad, u čijem je pokretanju on sudjelovao, održala je press konferenciju u Varšavskoj.

Tomašević, koji je tad bio u kasnim 20-ima, izgledao je drukčije nego danas s obzirom na to da je imao dužu kosu i drugačiju bradu te nije nosio naočale za vid.

Tomislav Tomašević prije 13 godina
ZARKO BASIC/PIXSELL 

Kad je 2021. postao gradonačelnik Zagreba, u prvi plan je došla i njegova samozatajna suprugaIva. Unatoč tome što je prva dama hrvatske metropole, nju ne viđamo često te se o njoj ne zna mnogo. Svog muža je za vrijeme kampanje bodrila iz sjene, a nakon pobjede se ipak nije ustručavala da ga snažno zagrli pred kamerama.

Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomašević upoznali su se 2008. godine.
MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL 

Iva Mertić Tomašević je instruktorica joge, a ima diplomu iz komparativne književnosti i fonetike. Tomaševića je upoznala 2008. preko zajedničkih prijatelja. Zaručili su se 2015. u Lisabonu, a vjenčali godinu dana kasnije.

Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomašević upoznali su se 2008. godine.
IGOR KRALJ/PIXSELL 

Svadbeni tulum za stotinjak uzvanika organiziran je na jednom obiteljskom imanju pokraj Koprivnice. Tomislav i Iva su se, međutim, vjenčali dva dana prije toga - u kapelici na Sljemenu. Vjenčao ih je Tomislavov stric Ivo Tomašević, glavni tajnik Biskupske konferencije BiH.

Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomašević upoznali su se 2008. godine.
MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL 

Oboje dijele ljubav prema aktivizmu i avanturizmu pa su tako i medeni mjesec proveli u Nepalu.