Bivši ministar zdravstva i nekadašnji župan Ličko-senjske županije, liječnik Darko Milinović, nedavno je na Facebooku otkrio da mu je preminuo bliski prijatelj.

Ne znam kako ovo pišem, bio mi je prijatelj premda sam mu po godinama mogao biti otac. Porodio sam mu prekrasnu kćerkicu prije 6 mjeseci. Tragično na svom ljubimcu otišao je.... ZAUVIJEK. Čokane, kako smo ga zvali mi bajkeri, ali i svi drugi, volimo te’, napisao je u opis zajedničke fotografije.

To nije jedina tragedija koja ga je zadesila. U travnju je također izgubio prijatelja.

‘OTIŠAO mi je prijatelj i nesalomljivi borac. Sjećam se, rekao sam - Krešo, dok sam ja ministar moramo OTVORITI dijalizu u Gospiću zbog naših ljudi. KREŠO - ministre, zapovijed će biti izvršena! I tako bi (dolje slika, Krešo ispred odjela dijalize kao voditelj). To je samo jedan zajednički projekt koji ostaje kao živući spomenik Kreši. Među rijetkima ostali smo u bolnici (na slici označeni točkicama) pomažući ranjenima u Domovinskom ratu. Krešo je rekao: ‘Dado, to je naša obaveza, ako treba i poginuti’’, poručio je.

‘Mogao bih do sutra pisati. Kate, Ivane, Barbara, unuci, danas morate plakati, ali to su SUZE PONOSA za vašeg muža, oca, didu, i našeg prijatelja. ZBOGOM - eto još samo mi je to ostalo napisati’, dodao je.

Ostao je bez oca

Njegov otac Drago Milinović preminuo je u veljači 2021. godine. Milinović mu je 2023. posvetio objavu povodom godišnjice smrti.

Tata, već druga godina.... kako brzo prolazi, a tvoj Mercedes, kao i ti sjaji li sjaji i taj sjaj prenosi na nas,tvoju obitelj...’, napisao je u opis fotografija.