Političar Marin Miletić na Facebooku je stao u obranu Vatrenih i izbornika Zlatka Dalića.

Mali je korak od euforije do lomače, Kapetane diži glavu i idemo jako po pobjedu. Zanimljiv smo mi narod. Mentalno je komunizam ostavio duboki trag i trebat će nam još dosta vremena izaći iz okvira očekivanja da netko drugi (država) treba pojedincu omogućiti životnu realizaciju i uspjeh. Mi Hrvati smo hrabar narod i to smo nebrojeno puta dokazali. Kako u Domovinskom ratu, tako i tijekom plandemije kada smo gotovo jedini u Europi se okupljali po trgovima, prkosili u Saboru moćnicima i centrima moći. Sportski smo iznimno talentirani i imamo mnoštvo uspjeha na sportskim borilištima. Ipak, posebno smo laki na osudi, upiranjem prstom u druge. Tako i po najtrofejnijem treneru "najvažnije sporedne stvari na svijetu" nogometne reprezentacije Hrvatske’, napisao je.

Spužvom zaborava bi neki tako prebrisali sve uspjehe, sve medalje, sva slavlja, sve radosti i brzopotezno na lomaču kritika ugasili i Dalića i njegove momke. Pretežito oni kojima je najveći sportski uspjeh pobjeda u graničaru u petom osnovne, a svjetski uspjeh mu je oduzet u velikoj nepravdi jer ga trener nije volio. I zato bih baš volio da pobijedimo Talijane, da nam se drugo posloži i da odemo opet najviše - po medalju. Da jedna posebna generacija okruni svoj vrhunski nogomet na ovom Europskom. I da pate svi kojima Hrvatska smeta ili samo grintavci po habitusu kojima ništa ne valja, oni naši mrgudi iz štrumfova’, dodao je.

Marin Miletić je saborski zastupnik Mosta
Facebook 

Velike stvari je napravila naša reprezentacija i ne zaslužuje nitko od tih sportaša i Dalića pljuvačinu. Pogotovo ne od likova koji ne mogu pretrčati stotinu metara, a da se ne uspušu. Bit će sve dobro. Hrvatska, ljubavi naša’, zaključio je.