Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podržala je Severinu koju je srpska policija privela na razgovor prilikom prelaska granice zbog 'spornih izjava' koje je davala u javnosti.

Severina je još jednom dokazala svoju hrabrost i nepokolebljivost u stavovima koji su ispravni, jasni i čvrsti. Pozivam sve građane Srbije i regije, koji cijene istinu, pravdu i slobodu, da 2025. godinu dočekaju u Sarajevu, zajedno s nama i Severinom. Dobro nam došla Seve i dobro nam došli dragi ljudi!’, napisala je na Instagramu, a Severina je podijelila njezinu objavu.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podržala Severinu
Instagram 

Podsjetimo, iako je pjevačica puštena da uđe u Srbiju, ipak se odlučila vratiti u Hrvatsku.

'Na ispitivanju su mi bez suvišnih pojašnjenja krenuli postavljati pitanja što mislim o Srebrenici, Oluji, zašto sam podržala demonstracije protiv iskapanja litija i napisala da je to Srbija koju volim. Dotakli su se i Jasenovca, a došli su i do Tuđmana. Treba li reći da mi je policajac, u 30-tim godinama, stalno pokušavao objasniti da samo radi svoj posao, jer sam ja javna osoba i imam društveni utjecaj pa eto... Na to sam mu rekla da će tek vidjeti taj utjecaj kad sutra sve objavim što me ispitivao i kad svi mediji prenesu. Jadan je stalno izlazio tijekom ispitivanja, jer ga netko zvrcao na telefon, valjda mu davao daljnje upute, pa se ovaj vraćao s novim i novim pitanjima. Pitanjima na koja obično povjesničari daju odgovore', rekla je među ostalim za Index.

Severina je poznata hrvatska pjevačica
Instagram 

'Kad su me krenuli ispitivati što mislim o silovanim ženama i o tome što su izgnani Srbi iz Hrvatske – ja sam rekla da je svaka žrtva teška, ali da prekidam ovu predstavu i da neću više odgovarati na njihova pitanja, da mi vrati dokumente, jer da na meni neće vježbati silu, jer nisam osoba pogodna za zastrašivanje i da će o svemu ovome sutra čitati u svim medijima. Rekla sam i da više nikada neću doći u Srbiju dok god joj je na čelu onaj, znate dobro koji. Nekoliko puta me policajac molio da to ne radim, objašnjavao mi da mogu slobodno u Srbiju. Samo sam mu dodala da svojim nadređenima poruči da su ispali glupi, jer će samo postići kontraefekt, a ja od Srbije ne živim. Pitala sam ga i tko je ovo naredio, on me pokušao uvjeriti da je ovo uobičajena redovna kontrola. Redovna, kažete… Nikad mi se ovako nešto nije dogodilo; ni u Americi, ni Kanadi, ni Švicarskoj, a pogotovo u zemljama regije, jer me svi smatraju svojom’, dodala je.