Jakov Milatović pobijedio je na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, a pozornost javnosti privukla je njegova supruga Milena koja mu je bila najveća podrška tijekom kampanje.

Tko je nova prva dama Crne Gore?

Milena Milatović je direktorica financija i ekonomskih poslova u Crnogorskom elektroprijenosnom sistemu.
Bračni par Milatović ima troje djece – sina Davida i kćeri Saru te Anu koju su dobili sredinom veljače ove godine.

Jakov i Milena Milatović imaju troje djece
SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia 

Na njegovom Instagramu može se naći nekoliko obiteljskih fotografija i videa, dok je Milena samozatajna pa ne objavljuje često na toj društvenoj mreži.

Prema podacima iz imovinske kartice iz 2021. Milatović je vlasnik stana od 46 kvadratnih metara. Sa suprugom Milenom suvlasnik je i stana od 68 kvadratnih metara.

Jakov i Milena Milatović imaju troje djece
Profimedia 

Novopečeni predsjednik u mirovinskim fondu ima 85.000 eura, a na tekućem računu 7.000 eura. Prva dama na tekućem računu drži nešto više od 3.000 eura, a u prosincu prošle godine zaradila je 909 eura, pisali su mediji tada.

Govor nakon pobjede na izborima

Podsjetimo, Jakov Milatović pobijedio je nedjelju na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori osvojivši 60 posto glasova, dok je njegov protukandidat i dosadašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović osvojio 40 posto, objavio je CEMI, na temelju 100 posto prebrojanih glasova.

Jakov i Milena Milatović imaju troje djece
SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia 

‘Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godina. Neka nam je sa srećom ova pobjeda svih nas. Neka nam je sa srećom pobjeda pomirene Crne Gore jer je ovo doista to i pobjeda svih nas. Večeras je Crna Gora napravila odlučan korak naprijed, rekla presudno zbogom režimu Đukanovića i napravila korak naprijed prema bogatijoj, ljepšom, pravednijoj, ravnopravnijoj i europskoj Crnoj Gori. Nikada nas više neće dijeliti i zarobljavati državu korupcijom. Crna Gora želi najbolje odnose sa svim zemljama Zapadnog Balkana. Želimo zajedništvo, slogu i napredak u europskom Zapadnom Balkanu. Rekli smo zbogom posljednjem diktatoru u Europi’, poručio je Milatović u prvoj izjavi nakon pobjede.