Jučer je nogometni svijet potresla vijest da je preminuo 15-godišnji nogometaš NK Samobora Martin Filipčić. Do tragedije je došlo na susretu kadeta Dugog Sela i Samobora u okviru 2. Nogometne lige Centar, u 60. minuti utakmice.

Mladi nogometaš je tijekom utakmice, bez kontakta, pao u nesvijest, prestao disati te je ostao bez pulsa, a dežurni fizioterapeut te klupski fizioterapeut vratili su mu disanje i puls dok nije došla hitna medicinska pomoć koja ga je preuzela, nastavila pružati pomoć na terenu te ga odvezla u KBC Zagreb. Nažalost, u jutarnjim satima četvrtka, mladi nogometaš je preminuo u KBC-u Zagreb. Hrvatski nogometni savez izražava najdublju sućut obitelji, prijateljima i suigračima mladog Martina zbog ovog šokantnog i nenadoknadivog gubitka’, stoji na stranicama HNS-a.


Oglasila se i Gradonačelnica SamoboraPetra Škrobot.

S iskrenim žaljenjem primila sam vijest o tragičnoj smrti Martina Filipčića, mladog igrača NK Samobor. Veliki šok i nevjerica, jer relativno nedavno sam imala prilike Martina i osobno upoznati u Gradskoj upravi, gdje sam ga ugostila i nagradila za odlične ostvarene rezultate na brojnim natjecanjima. U ovim teškim trenucima obitelji, prijateljima, suigračima, cijelom klubu i poznanicima zajedno sa svojim zamjenikom izražavam najiskreniju sućut’, napisala je na Facebooku.