Književnica Vedrana Rudan je na svojoj stranici Rudan.info objavila tekst pod nazivom 'Ivan Đavao Drugi', u kojem je oplela po Katoličkoj crkvi, ali i premijeru Andreju Plenkoviću.

Vedrana Rudan redovito komentira društvene aktualnosti
GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL 

Kad vidimo kako Plenković u Hrvatskom saboru odgovara na pitanja članica i članova oporbe bolje da i ne pitamo. Kako to izgleda slučajno sam vidjela na N1. Oporba pita, zašto svi vaši ministri kradu i dokle će, Plenković odgovara, vaš otac ima picajzle, vaša je majka ku*va. Taj isti bahati Plenković koji prezire sve koji mu postavljaju pitanja o prljavim poslovima Hrvatske družbe zločinaca na sasvim drugačiji način reagira kad mu se prišunja netko tko je moćan’, napisala je među ostalim i dodala:

Vedrana Rudan redovito komentira društvene aktualnosti
YouTube/screenshot 

Još se na netu vrti antologijski prilog kad je Plenkovićevoj guzici prišao pijani veleuglednik EU parlamenta pa ga uštipnuo za debelu stražnjicu. Plenković Veliki se nervozno trgnuo, okrenuo, a kad je vidio tko mu je ukazao čast osmijeh mu je ozario lice. Elem, od takvog lika očekivati da će nam odgovoriti i na benignije pitanje od uloge Katoličke crkve u životu svih naših građana bilo bi jednako čudno kao očekivati od njega da neće na Hrvatsku baciti atomsku bombu ako postane šef NATO-a, kad mu to netko naredi’.

Vedrana Rudan redovito komentira društvene aktualnosti
GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL 

Rudan je inače poznata po tome da u svojim tekstovima bez dlake na jeziku komentira aktualnosti i dijeli svoje stavove o određenim temama, a mnogi su oduševljeni njezinim načinom pisanja.